Luksusveneiden valmistaja teki hieman erilaisen näköisen matkailuvaunun

Jos matkailuvaunun valmistaja on Bosnia ja Hertsegovinasta oleva venevalmistaja, moni ei välttämättä oleta moiselta yritykseltä uskottavaa ja kiinnostavaa matkailuajoneuvoa.

Sisämaassa Sarajevossa pääkonttoriaan pitävä Derubis-niminen yritys on kuitenkin hankkinut vankkaa osaamista 30 vuoden ajalta luksusjahtien valmistuksesta, ja nyt yritys on päättänyt ryhtyä siirtämään osaamistaan myös ylellisten mutta varsin edullisten matkailuvaunujen valmistamiseen.

Derubis toi vaununsa prototyypin maailmanensi-iltaan näytille Düsseldorfin Caravan Salon -messuille elo-syyskuun vaihteessa, ja yritys on jo onnistunut hankkimaan muutamia jälleenmyyjiä muun muassa Saksasta.

Derubis Series 7 -vaunu on lasikuidusta valmistettu monokokki eli se on valmistettu yhdestä kappaleesta, kaksiteliselle Al-Kon alustalle. Vaunu on eristetty polyuretaanilla. Kokonaispituus on 8,7, kokonaisleveys 2,4, sisäkorkeus 2,10 ja kokonaiskorkeus 2,65 metriä.

Vähemmän yllättävästi vaunu on ottanut ulkoisesti melkoisesti mallia venemaailmasta. Merellinen meininki näkyy vähemmän sisällä. Asiakas saa itse täysin päättää, minkä värisenä hän vaununsa haluaa.

L-muotoinen keittiö on keskellä vaunua. Olohuoneessa on suurikokoinen sohva, joka muuntuu mukavaksi parivuoteeksi (1,6 x 2 m). Liukuovi erottaa venemäisen ”keulahytin” olohuoneesta. Keulassa olevalla kiinteällä vuoteella on kokoa 1,6 x 2,3 metriä. Tilavassa kylpyhuoneessa keskellä on pesuallas, oikealla wc ja vasemmalla kunnon sadesuihku.

Kuvat: Derubis