Lume Traveler jatkaa vähän erilaisten matkailuvaunujen kehittämistä

Hollantilainen Lume Traveler -yritys etenee sinnikkäästi omalla tiellään. Yritys on saanut uutta intoa runsas vuosi sitten hyvin huomiota saaneesta luksusta tarjoavasta Traveler LT360 -”avovaunustaan”. Siinä muun muassa pehmeän katon saa kokonaan auki 1,85 x 1,1 metrin matkalta.

Nyt Lume jatkaa samalla linjalla pidemmällä ja tilavammalla Traveler LT540 -mallilla. 6,9-metrinen LT540 on peräti 1,7 metriä aiempaa mallia pidempi.

Lume ei ole kuitenkaan tehnyt vaunusta isompaa mielessään se, että nyt sinne mahtuisi mukavasti isompikin porukka reissaamaan.

Kasvanut tila on käytetty johdonmukaisesti siihen, että esimerkiksi pariskunta saisi käyttöönsä lisää mukavuutta. Vaunuun on tehty tilaa muun muassa wc:lle ja sisäkeittiölle, ja lattiatilaa on nyt aiempaa runsaammin.

Traveler LT360 -mallissa oli vain ulkokeittiö. LT540:ssä on samanlainen mutta 37 senttiä leveämpi. Lisäksi uudessa mallissa on sisäkeittiö, josta yritys ei ole kunnon kuvia vielä ilmeisesti päästänyt julkisuuteen. Ulkokeittiössä on 3-liekkinen liesi, allas ja 40 litran jääkaappi.

 

Sinällään kiva suuri ja avattava ”pehmokatto” ei ole Suomessa oikein realismia. Avoautoista tuttu jämäkämpi kattoratkaisukin on saatavissa vain optiona lisärahalla. Uutusmallin kattoaukko on säilynyt kooltaan samana kuin LT360 -mallissa. Katolle ilmaantunut lisätila on käytetty aurinkopaneeleille.

 

Vaunuun voi valita tyylikkäitä materiaaleja, esimerkiksi teak-puuta lattiaan monien veneiden tyyliin.

 

Kuvan Lume Traveler LT360:ssa pääsi jo katsomaan tähtitaivasta samaan tapaan kuin uudemmassa mallissa. Kyllä, mukana tulee joku hyttysverkon tapainen.

 

Kuvat: Lume