Matkailuajoneuvojen ensirekisteröinti jatkuu vahvana

Sekä matkailuautojen että -vaunujen ensirekisteröinnit ovat kasvaneet tammi–toukokuun jaksolla noin 43 prosentilla viime vuoteen verrattuna.

Toukokuun loppuun mennessä tänä vuonna on ensirekisteröity 1 491 tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa, joista matkailuautoja on 1 003 ja -vaunuja 488 kappaletta. Vertailun vuoksi Ruotsissa ensirekisteröitiin samalla jaksolla kolme kertaa enemmän matkailuajoneuvoja. Niistä autoja oli 2 390 ja vaunuja 2 074 kappaletta.

Yhteensä tämän vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana Suomessa on myyty 447 tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa enemmän kuin viime vuoden vastaavalla jaksolla.

Toukokuussa 2021 Suomessa rekisteröitiin 493 uutta tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa ja 39 muuta matkailuajoneuvoa. Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin toukokuussa 334 kappaletta, missä oli kasvua viime vuoden toukokuuhun 88,7 prosenttia.  

Matkailuvaunuja ensirekisteröitiin toukokuussa 159 kappaletta, kasvua viime vuoden toukokuuhun verrattuna lähes 36 prosenttia. Tammi–toukokuussa kasvua oli yhteensä 43 prosenttia.

Kun vertaillaan vuoden 2021 kumulatiivista kasvua vuoden 2019 vastaaviin lukuihin ennen koronaa, matkailuautoja on rekisteröity lähes 39 prosenttia enemmän ja vaunuja 60 prosenttia enemmän.

Tammi–toukokuun matkailuautojen ensirekisteröintien kumulatiivinen viiden kärki (järjestyksessä) on seuraava: Adria, Sunlight, Weinsberg, Carado ja Hobby. Esimerkiksi toukokuun ensirekisteröinneistä viiden kärjen osuus oli yhteensä noin 62 prosenttia.

Matkailuvaunujen osalta ensirekisteröintien kärjessä olivat Hobby, Adria, Kabe, Poksi ja Knaus.

Toukokuussa vähintään yhden matkailuauton ensirekisteröintejä oli 25 valmistajalta, matkailuvaunuja oli 12 eri merkkiä.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry