Matkailuajoneuvovalmistaja Knaus ryhtyi yhteistyöhön koiratarvikkeiden kehittäjän kanssa

Suuri osa koirista matkailee sujuvasti mukana matkailuautossa tai -vaunussa pitkilläkin lomareissuilla, ja monet kokeneet koirat suorastaan viihtyvät reissussa.

Matkailuajoneuvoissa ei ole usein kuitenkaan liikoja tiloja, joten etenkin isommat koirat eivät aina löydä luontevasti sitä omaa stressitöntä paikkaa, jossa saa nukkua rauhassa ja jossa kukaan ei ole koko aikaa ”hyppimässä ylitse”.

Knaus kertoi heinäkuussa yhteistyöstään saksalaisen Lucky Dog Camper -yrityksen kanssa koirien turvallisen ja mukavan matkailun mahdollistamiseksi Knausin matkailuautoissa. Lucky Dog Camper on saanut nimensä yrityksen perustajaperheen Lucky-nimisestä bokserista.

Ratkaisussa yksi vaatekomeron perinteinen ovi korvataan ristikko-ovella, jonka kautta koiralle avataan kulkuyhteys takatalliin yksittäisvuoteen alta. Ristikko-ovi tulee lisäksi myös tallin ulko-ovelle.

Talliin tulee koiralle kiinteä tila, joka on Knausin mukaan perinteisiä liikuteltavia kuljetushäkkejä turvallisempi ja mukavampi oma paikka koiralle. Tilaan mahtuu useampikin nelijalkainen.

Koko tallia ei kuitenkaan valjasteta koirakaverin käyttöön, vaan tilaa jää vielä mukana kulkeville varusteille, esimerkiksi kalusteille.

Paketissa tulee muun muassa koiran liukastumista estävä matto sekä oviin lukkoja.

Lucky Dog Camper on räätälöinyt Knausille myös LDC Leash System -nimisen tuotteen, joka on autoon ulos asennettava jämäkkä kiinnityspaikka vahvankin koiran hihnalle.

Koirakaravaanarin paketti tulee saataville osaan Knausin vanhoista matkailuautoista jälkikäteen asennettavana sekä valmiiksi tilattavana optiona osaan uusista automalleista.

Lähde ja kuvat: Knaus