Matkailuauton asuintilat laajenevat teleskooppiratkaisulla kolminkertaiseksi – mallia vaunusta

Caravan-lehti kirjoitti muutama vuosi sitten ranskalaisen Beauer-yrityksen teleskooppityyliin laajenevasta matkailuvaunusta. Toisin kuin niin monen vähän erikoisemman ratkaisun tapauksessa Beauer on sitkeästi jatkanut tuotekehitystään.

Yritys on istuttanut teleskooppiratkaisunsa vihdoin myös matkailuautojen puolelle, ja tuote on oikeasti jo myynnissä, Ranskassa. Toimitusaika on tosin yli puoli vuotta.

Beauer 3XC laajenee napin painalluksella minuutissa leveyssuunnassa kolminkertaiseksi, jolloin asuintilan pinta-ala kasvaa 4 neliömetristä 12 neliömetriseksi. Laajentaminen ja sulkeminen sujuu tarvittaessa myös manuaalisesti ilman sähköä.

Leiriydyttäessä kalusteet siirtyvät automaattisesti oikeille paikoilleen pakettia avattaessa ja samoin suljettaessa, kun lähdetään taas tienpäälle.

Ohjaamon ja asuintilan välillä ei ole yhteyttä, ja asuinosa on mahdollista irrottaa ja jättää vaikkapa leirintäalueelle.

Keittiö on saanut ehkä suhteettoman paljon tilaa kokonaisuudesta. Keittiön varustukseen kuuluvat muun muassa 120 litran jääkaappi, 19 litran tuorevesisäiliö, kaksiliekkinen liesi ja tiskiallas. Sisälle on jäänyt tilaa myös pienelle vessalle, ja suihku on optiona.

Makuuhuoneessa olevan sängyn patjan mitat ovat 140 x 190 senttimetriä tai vaihtoehtoisesti 160×200, ja lisäksi sohvasta saa tehtyä vuoteen. Istumaan sohvalle mahtuu viisi henkilöä.

Beauer 3XC on saatavissa muun muassa Fiat Ducaton, Mercedes-Benz Sprinterin, Ford Transitin ja Volkswagen Transporterin alustalla. Ajoneuvon pituus on noin 600, kokonaiskorkeus 290 ja leveys 195 senttimetriä ajokunnossa. Kun asuinosa kasvatetaan täyteen leveyteensä, leveyttä on 4,6 metriä.

Kokonaisuus pysyy painossa, johon B-ajokortti riittää, ja Beauer 3XC:n pysäköinti on mahdollista varsin tavallisen kokoiseen parkkiruutuun.

Kuvat: Beauer