Matkailuvaunun nostokatto kohti yläilmoja – puolessa minuutissa

Hollantilainen aloitteleva yritys Easy Caravanning esitteli TakeOff-nimisen pienen matkailuvaununsa lokakuussa. Tähän mennessä sitä on valmistettu vasta kaksi kappaletta testeihin ja näytille alan tapahtumiin. Yritys uskoo kuitenkin käynnistävänsä tuotannon jo lähiviikkoina.

Kun monien nostokatollisten matkailuvaunujen katon saaminen yläasentoon vie yli kymmenen minuuttia, jopa yli puoli tuntia, TakeOff-vaunussa katon saa Easy Caravanning -yrityksen mukaan työnnettyä ylös noin 30 sekunnissa. Tämän vaunun kanssa moni viitsii nostaa katon ylös matkalla myös kahvitaukoa varten vaikkapa parkkipaikalla.

Vaunujen nostokatoissa on puolensa. Leiriydyttäessä saa mukavasti kattokorkeutta, ja vaunua vedettäessä katon ollessa alhaalla taas tuulen kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana, polttoainetta kuluu vähemmän ja näkyvyys taaksepäin on parempi. Autolla vedettäessä TakeOff-vaunun katto on vain 1,22 metrin korkeudella, joten se jää hyvin pientäkin vetoautoa alemmaksi.

Katon nostamisen jälkeen ainoa asia, joka TakeOffin sisätiloissa joudutaan tekemään, on pöydän asettaminen paikalleen.

Vaikka Al-kon alustalle rakennettu TakeOff vaikuttaa pieneltä, käytävän molemmilla puolella olevista penkeistä muunnettavalla sängyllä on kokoa 160 x 205 senttimetriä.

TakeOff-matkailuvaunun halvin Active-perusversio maksaa arviolta 13 495 euroa, mutta sillä hinnalla ei saa vielä edes keittiötä. XCite-versio maksaa 18 995 euroa, ja sillä saa jo varsin täyden varustelun, kuten keittiön, lämmityksen ja vessan. Näiden versioiden välimaastoon asettuu vielä 15 795 euroa maksava Sport-versio.

Valmistajaksi on saatu kokenut Holtkamper-yritys. Ensimmäisiä toimituksia Easy Caravanning lupaa jo maaliskuulle. Vaunujen myynti painottuu aluksi Hollantiin, jonka jälkeen yritys aikoo suunnata katseensa muihin Euroopan maihin.