Mercedes-Benz esittelee Düsseldorfissa uudesta Citanista retkeilyautoversion

Düsseldorfissa 28.8.–5.9. avoinna olevassa Caravan Salonissa on esillä heti tuoreeltaan uuden Citan-pikkupakettiauton retkeilyvarusteltu versio. Mercedes-Benzin näyttelyosastolla on Sprinter-alustaisia matkailuautoja eri valmistajilta sekä Mercedes-Benz Marco Polo -autoja.

Eri kokoiset matkailuajoneuvot kuuluvat Mercedes-Benzin strategiaan. Autojätin Düsseldorfissa esittelevä Citan-versio lienee samantapainen kuin Volkswagenin Caddy California. Suomessa näiden retkeilyvarusteltujen henkilöautojen markkinat ovat pienet, mutta oletettavasti niillä on kysyntää Keski-Euroopassa.

Pienten pakettiautojen segmenttiin kuuluvan Citanin uusi malli esitellään digitaalisesti 25. elokuuta, eli vain muutama päivä ennen Caravan Salonin avautumista. Tässä vaiheessa uudesta Citanista ei ole kuvia, ja yhtä vähän on tietoa Citanin retkeilyautoversiosta.

Mercedes-Benzin osastolla on Citanin lisäksi neljä Sprinter-alustaista tai -korista matkailuautoa. Mallivuoden 2022 Sprintereissä on uusi moottori ja voimansiirto. Nelisylinterisen OM 654 -dieselmoottorin tehovaihtoehdot ovat 114, 150, 170 ja 190 hevosvoimaa.

Yksi Mercedeksen osaston Sprinter-malleista on premium-tasoisia retkeilyautoja valmistavan saksalaisen Alphavan-yhtiön nelivetoinen malli, joka sai äskettäin Reddot-muotoilupalkinnon. Puoli-integroituja Sprinter-malleja ovat Kabe Royal ja Eura Mobil Contura. Niiden lisäksi esillä on ranskalaisen Le Voyageurin täysin uusi integroitu Héritage-malli.

Mercedes-Benzin messuosastolla on tietysti esillä myös valmistajan oman Marco Polo -tuotemerkin nostokattoisia retkeilyautomalleja. Suomessa Marco Polot eivät täytä sisäkorkeutensa osalta autoverottomille matkailuautoille asetettuja vaatimuksia, mutta keskisessä Euroopassa niitä menee kaupaksi niin hyvin, että tänä vuonna Marco Poloille odotetaan 20 prosentin myynnin kasvua.