Mitsubishi teki täyssähköisen miniretkeilyauton

Mitsubishi esittelee tammikuun puolivälissä järjestettävässä Tokyo Auto Salon 2022 -tapahtumassa monen muun automallin ohella myös kaksi leirintämatkailuun suuntaamaansa autoa.

Niistä 3,4 metriä pitkä Minicab-MiEV B-Leisure Style -niminen sähköauto on tarkoitettu lähinnä yhden henkilön reissuihin. Japanissa tällaisten piskuisten autojen kategoriasta käytetään nimitystä kei-car.

Minicab-MiEV B-Leisure Stylen toimintasäde yhdellä latauksella on vain noin 150 kilometriä, joten auto on tehty lähinnä viikonlopun lähimatkailuihin, vaikkapa kalastusreissuun. Sähkö otetaan ajoakusta myös muuhun reissussa tarvittavaan, kuten kahvinkeittimelle ja viihdelaitteiden lataamiseen.

Auton täysin tasaisessa takatilassa onnistuu nukkuminen kokooontaitettavassa vuoteessa. Myös työntekoa on ajateltu, sillä auto on varustettu etätyöskentelyn mahdollistavalla pöydällä ja tuolilla – joista kuitenkin auton kyljessä oleva kuva antaa varmaankin melkoisen väärän käsityksen. Auton varusteluun kuuluu vakiona myös markiisi.

Minicab-MiEV B-Leisure Style pyrkii viestimään sammaleenvihreällä värityksellään luonnonmukaisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Katon maalaukseen Mitsubishi on hakenut inspiraatiota norsunluun väristä. Katolla ei ole aurinkopaneelia vaan kattoteline, joka onkin tarpeen, sillä sisälle ei ihmeemmin tavaroita mahdu.

Mitsubishin toinen lyhytaikaisen matkailun mahdollistava auto Tokyo Auto Salon -tapahtumassa on nimeltään Delica D:5 Tough x Tough.

Mitsubishi Delica D:5 Tough x Tough on tehty maastoon matkaaville.

Siinä mahtuu majoittumaan jopa pieni perhe. Nukkumispaikkoja järjestyy auton toisen ja kolmannen penkkirivin kohdalle laitettavassa patjassa sekä kattoteltassa.

Nelivetoinen, 4,8 metriä pitkä off-road-henkinen Delica D:5 Tough x Tough vie reissaajat myös kehnojen teiden takana oleviin kohteisiin.

Lähde ja kuvat: Mitsubishi