Norjalaiset saivat oman matkailuautomerkin

Ensimmäinen Raido-merkkinen automalli lanseerattiin maaliskuun alussa. Kaksi muuta mallia on luvassa vähän myöhemmin tänä vuonna.

Ensimmäisenä esitelty Raido Frost -malli syntyy asentamalla Raidon kompaktit moduulit pieniin Peugeot Partner-/Citroën Berlingo-pakettiautoihin.

Raido myy sekä moduulit että auton, joten sikäli se eroaa monista markkinoilla olevista pelkistä ”sisustuspalikoiden” myyjistä. Uskottavuutta tuo hieman lisää se, että valmistaja kertoo testaavansa autonsa Pohjois-Norjan olosuhteissa.

Yrityksen kohderyhmänä ovat aktiiviset ihmiset, jotka haluavat autolta suhteellisen halvat käyttökustannukset. Norjassa Raidon saa ns. vihreillä kilvillä, mikä tuo säästöä kuluihin. Joustava moduuliratkaisu takaa sen, että autoa voidaan tehokkaasti hyödyntää muulloinkin kuin vain matkailtaessa. Koivusta tehdyt moduulit on helppo siirtää pois autosta silloin, kun tarvitaan muunlaista kuljetuskapasiteettia.

Liikoja matkailijan mukavuuksia ei Raidon kyydissä ole tarjolla, mutta sentään tärkeimmät. Makuupaikat järjestyy hetkessä kahdelle henkilölle, ja auton takaluukusta ulos vedettävässä keittiömoduulissa on pesuallas ja liesi.

Uuden merkin takana oleva Din bilpartner AS taitaa odottaa Raido-mallien voivan kiinnostaa myös Norjan ulkopuolella – nettisivustolla on sisältöä tarjolla jo nyt muutaman muunkin maan kielellä, vaikkakin kehnosti konekäännettynä.

Autojen lisäksi Raidon valikoimissa on tällä hetkellä myös kolme pikkuvaunua, joita markkinoidaan muun muassa sähköautojen perään.

Kuvat: Raido