Nurkkatuki osaa nyt punnita myös matkailuauton painon

Älypuhelimen näytölle saa kolmessa minuutissa tiedon siitä, mitä matkailuauto painaa.

Saksalainen AL-KO tuo loka-marraskuussa Euroopassa myyntiin tuotepäivityksiä H4-nurkkatukijärjestelmäänsä.

Jo aiemmin matkailuauton on saanut kaapeleiden avulla AL-KO H4 -järjestelmässä vaakatasoon kaukosäätimen napinpainalluksella. Nyt tulee mahdolliseksi saada helposti myös tieto matkailuajoneuvon painosta bluetooth-yhteydellä ja kännykkäsovelluksella samalla, kun auto säädetään neljällä erillisellä hydrauliikkayksiköllä vaakatasoon.

Järjestelmä osaa punnita etu- ja taka-akselin painon, kun nurkkatuet nostavat ja laskevat ajoneuvoa. Tieto myös kokonaispainosta näkyy sen jälkeen kännykän näytöllä.

AL-KO 2-Link Connectivity Box tarvitaan avuksi tietojen saamiseksi kännykän näytölle.

AL-KO 2-Link Connectivity -sovellus toimii Android- ja iOS-puhelimissa, jotka on yhdistetty langattomasti AL-Ko 2-Link -järjestelmään.

Uusi sovellus tarjoaa kännykän näytöltä muuten kaiken saman säätömahdollisuuden kuin nykyinen kauko-ohjain, mutta uutuutena mukana on painonmittaus.

Valmistajan mukaan uudet ominaisuudet voi saada käyttöön jälkiasennuksella myös nykyisin jo käytössä oleviin H4-järjestelmiin, jotka ovat yhteensopivia Ducato-, Jumper- ja Boxer-pohjaisten rakenteiden kanssa.

Ensiesittely on syksyllä Düsseldorfissa Caravan Salon -messuilla.

Kännykkäsovellus näyttää näppärästi tiedot matkailuauton painosta. Tiedolla on merkitystä muun muassa liikenneturvallisuudelle.