Nürnbergin lentokenttä tuotteisti matkailuajoneuvoille pysäköintipaikan talvikaudeksi

Baijerin toiseksi suurimmalla lentokentällä Nürnbergissä on ylimääräistä pysäköintikapasiteettia muulloin kuin kesän lomasesonkina. Niinpä lentokenttä on ryhtynyt markkinoimaan karavaanareiden tarpeisiin pysäköintipakettia.

Matkailuautojen ja -vaunujen pysäköintipakettia kentällä kokeiltiin menestyksellisesti jo viime vuonna, joten mahdollisuutta pitkäaikaispaikan vuokraamiseen päätettiin tarjota tälläkin talvikaudella.

Myös Nürnbergin kaupunki on ottanut lentokentän tuoman lisäkapasiteetin mielissään vastaan, sillä kaupungissa ei ole riittävästi hyviä paikkoja matkailuajoneuvojen pitkäaikaiseen pysäköintiin ja säilytykseen. Lentokenttä sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Nürnbergin keskustasta.

Lentokenttä ei vastaa pysäköinnissä olevista matkailuautoista, mutta pysäköintialueilla liikkuu lentokentän turvapalvelun vartijoita.

Sopimus pysäköinnistä lentokentällä tehdään vähintään viideksi kuukaudeksi (käytännössä marras–maaliskuuksi). Ulkona parkkikentällä tapahtuva matkailuajoneuvon pysäköinti maksaa 50 euroa kuukaudelta.

Nürnbergin lentokenttä markkinoi matkailuautojen lisäksi vastaavan tapaista viiden kuukauden pysäköintipakettia hintaan 50 euroa/kk esimerkiksi avo-, kesä- ja museoautoille. Niille pysäköintipaikkana on monikerroksinen uusi parkkihalli, jonne korkeilla matkailuautoilla ei kuitenkaan ole pääsyä.

Kuvat: Airport Nürnberg