Pikkuinen ja kevyt maastovaunu huolettomiin luontoretkiin – kelpaa jo jenkkien makuun

Utahilainen Bean Trailer -yritys on puskenut pieniä vaunuja markkinoille vuodesta 2016 alkaen. Tammikuussa yritys julkisti uusimman mallinsa.

Pelkistetty Bean Stock 2.0 on suunnattu edullista ja huoletonta vaunua etsiville luontoharrastajille ja muille, jotka liikkuvat muuallakin kuin asvalttiteillä. Sentyyppisten vaunujen suosio on kasvanut huomattavasti viime vuosina Yhdysvalloissa. Bean Stock 2.0 -vaunun maavara on vakiona 43 senttimetriä, ja lisärahalla siihen saa 10 senttimetriä lisää.

Kori on valmistettu yhdestä kappaleesta (lasikuitumonokokki). Sillä ratkaisulla on saatu melkoisesti pienennettyä kosteusvaurioiden syntymisen riskiä – märemmissäkin olosuhteissa kuin kuivassa Utahissa. Seinissä on käytetty hunajakennorakennetta ja komposiittimateriaaleja.

Kokonaispituudeltaan 4,34 metriä pitkän Stock 2.0:n paino lähtee vain 533 kilosta, vaikka vaunu on tehty vankaksi kestämään off-road-käyttöä. Valmistaja ehdottelee vaunuaan muun muassa Kia Sportagen, Toyota RAV4:n, Mazda CX-50:n ja Subaru Foresterin vetokoukkuun.

198 x 147 cm:n kokoiselle patjalle mahtuu nukkumaan kaksi aikuista. Etuosan seinässä oleva leveä taso/hylly saa hoitaa ruokailu- ja työpöydän virkaa. Tason alle mahtuu tavaroita.

Stock 2.0:ssa ei ole lainkaan tämäntyyppisille vaunuille yleistä takaosaan sijoitettua ulkokeittiötä, mutta erilainen kevyempi ”keittiö” järjestyy lisävarusteena.

Vakiona on sen sijaan muun muassa hupiakku ja invertteri. Vaunussa on valmius kytkeä käyttöön lisävarusteena myytävä aurinkopaneeli tai vaikkapa oma kannettava aurinkopaneeli.

Värivalikoiman perusteella valmistaja näyttäisi uskovan Bean Stock 2.0:n voivan kiinnostaa muitakin kuin vain korpeen haluavia. Vaunu on saatavilla peräti 18 vakiovärillä, ja valikoimassa on hyvin räväköitäkin värejä.

Hinta USA:ssa alkaa 15 999 dollarista eli noin 14 900 eurosta. Erilaisia enemmän tai vähemmän tarpeellisia lisävarusteita valitsemalla hinta nousee helposti kymppitonnia kalliimmaksi.

Kuvat: Bean Trailer

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *