Pilotelta nostovuoteellinen retkeilyauto todella pitkille karavaanareille

Ranskalaisen Piloten mallivuoden 2022 uutuuksiin kuuluu tavanomaista korkeampi V633M-retkeilyautomalli, jossa on sähkökäyttöinen nostovuode.

Juuri uudistuneen Fiat Ducaton korkeaan koriin rakennettavassa uutuusmallissa on selvästi enemmän seisomakorkeutta kuin perinteisissä matkailuautomalleissa – tehdas ei tosin ole vielä kertonut mallin sisäkorkeutta vaan vain sen, että uutuusmalli sopii pitkille karavaanareille.

Normaalisti matkailuautoissa on sisäkorkeutta alle kaksi metriä, mikä tosin riittää valtaosalle käyttäjistä. Tavallisen ja korkean Ducato-pakettiauton ulkokorkeusero on 24 senttiä.

Uusi malli on mallimerkintänsä mukaisesti 6,3-metrinen.

Korkeutta ehkä merkittävämpää on se, että auton takaosassa on pitkittäinen vuode, jonka korkeus on säädettävissä sähköisesti, ja vuode voidaan nostaa auton kattoon. Tämä mahdollistaa tavaratilan kasvattamisen esimerkiksi polkupyörien tai muiden kaksipyöräisten kuljettamista varten.

Sähköisesti korkeussäädettävälle vuoteelle noustaan tikkaiden avulla.

Pilote on muokannut retkeilyautojensa keittiötä, ja leventyneen keittiöön päässä on ylös nostettava lisätaso. V633M-mallin saa vain 90 litran jääkaapilla.