Polarin matkailuvaunut uudistuvat maltillisesti

Ruotsalainen Solifer Polar AB -yritys uudisti ja nykyaikaisti Polar-matkailuvaunujaan ulkoisesti vuoden 2022 mallistossaan omalla mittapuullaan poikkeuksellisen reippaasti. Siksi mallivuodelle 2023 merkittävämpiä ulospäin näkyviä muutoksia on nyt tehty vain vähäisesti – tyyliin uudet 16 tuuman vanteet, jotka Customized-sarjan vaunuissa ovat mattamustat.

Sisäpuolella Polar uudistuu enemmän. Muun muassa valaistus on laitettu uusiksi ja valaistuksen käytettävyyttä on parannettu.

Ergonomiaan on tehty muitakin parannuksia, muun muassa kappien ovien osalta. Vaunuihin on kehitetty myös täysin uusia tekstiilejä, ja esimerkiksi tyynyt on laitettu uusiksi.

Polarilla on nähty kysynnän kasvavan pienempien, suihkulla varustettujen vaunujen osalta. Siksi uuteen mallistoon julkaistaan yksiakselinen Polar 620 BSA, jossa on kylpyhuone takana, kulmakeittiö ja kaksi erillisvuodetta. Pohjaratkaisu on saatavana Original-, Selected- ja Customized-sarjoissa.

Ruotsissa Polarin osuus vaunumarkkinasta oli viime vuonna noin 10 prosenttia, Suomessa 0,17. Suomessa ensirekisteröitiin viime vuonna yksi Polar-merkkinen vaunu, ja tämän vuoden heinäkuun loppuun mennessä ensirekisteröintejä on samoin yhteensä yksi kappale.

Solifer Polar AB on maailman pohjoisin matkailuvaunujen ja -autojen valmistaja. Pohjois-Ruotsissa Doroteassa toimivalla yrityksellä on runsaat 100 työntekijää.

Kuvat: Polar