Reippaaseen menoon tehty Pilote Atlas -retkeilyauto ponnistaa Ford Transit Trail -mallin pohjalta

Pilote on ennättänyt jo tehdä uuteen Ford Transit Trail 2023 -automalliin tukeutuvan Atlas-sarjan, johon kuuluu kaksi matkailuautomallia (660 D ja 690 G) sekä retkeilyauto 603 G.

Fordin Transit Trail 2023:n suunnittelijoilla on ollut alusta alkaen mielessä myös retkeilyautoja muuntavat yritykset ja yksityiset henkilöt. Saatavissa ovat muun muassa kääntyvät etuistuimet ja korotettu katto.

Pilote Atlas -retkeilyauton hieman off-road-henkistä ulkoasua täydentää hyvin muun muassa näyttävä etumaski. 16-tuumaiset renkaat soveltuvat myös maastoon. Sisältä auto on vaalean valoisa.

Ranskalainen Pilote on mahduttanut Atlas-retkeilyautoonsa kookkaan tallin, jonne mahtuu hyvin esimerkiksi kaksi polkupyörää. Talliin on saatu mukavasti korkeutta, sillä sen yläpuolelle sijoitettu sänkykin on sijoitettu korkealle. Korkealle tarkoittaa sitä, että sänkyyn kiivetään tikkailla, mikä ei ole kaikille mieleinen tai edes mahdollinen ratkaisu.

143×187 senttimetrin kokoisessa vuoteessa on nukkumispaikkoja kahdelle, mutta istuinryhmästä on mahdollista saada tarvittaessa kolmas makuupaikka. Turvavyöllisiä istuinpaikkoja on neljälle reissaajalle.

Pilote ei ole vielä julkistanut kaikkia spesifikaatioita, mutta vakiovarustuksena tullee muun muassa 95 litran jääkaappi, 110 litran raikasvesisäiliö, 90 litran harmaavesisäiliö, diesellämmitin ja kaksi aurinkopaneelia.

Seikkailullisesta reissaamisesta pitäville tehdyn nelivetoisen auton pituus on 598, leveys 205 ja korkeus 278 senttimetriä.

Atlas-retkeilyauto oli vain ulkopäin nähtävissä alkusyksyn Caravan Salon -messuilla Saksassa, mutta nyt autoon pääsee tutustumaan myös sisälle 14. tammikuuta alkavilla massiivisilla Stuttgartin CMT-messuilla, jonne Pilote tuo ensiesittelyyn myös neljällä makuupaikalla varustetun Atlas 690 G -matkailuautonsa.

Kuvat: Pilote