Ruotsalainen Housecar tulee Suomeen matkailuajoneuvojen airbnb-tyylisille vuokrausmarkkinoille

Matkailuajoneuvojen kasvanut kysyntä tuo uusia toimijoita vuokrausbisnekseen. Uusimpana Suomeen nyt tuleva ruotsalainen Housecar aloitti kotimaassaan toiminnan vuonna 2020 ja Norjassa 2021.

Suomi selvästikin kiinnostaa jakamistaloudessa toimivia kansainvälisiä yrityksiä, sillä esimerkiksi kesällä 2021 Suomessa aloitti toimintansa hollantilainen Camptoo.

Housecarin osaomistaja on sveitsiläistaustainen Mycamper, joka nykyään yrittää vyöryttää Pohjoismaiden markkinoita yhteisillä muskeleilla Housecarin brändillä.

Housecar on varsin tyypillinen matkailuajoneuvojen airbnb-tyylinen alusta. Sen kautta yksityishenkilöt voivat vuokrata omistamiaan matkailuajoneuvoja kiinnostuneille reissaajille.

Autot ajoon ja omistajille tuottoa

– Matkailuajoneuvot seisovat ison osan vuodesta käyttämättöminä omistajien pihassa. Vuokraamalla niitä toisille yksityishenkilöille, saadaan autot ajoon ja omistajille tuottoa. Ja mitä enemmän autoja jaetaan, sitä vähemmän uusia autoja tarvitsee valmistaa, sanoo tiedotteessa Rickard Magnusson, Housecarin toimitusjohtaja ja yksi omistajista.

– Tavoitteemme on, että omistaja vuokraa ajoneuvoaan muille mahdollisimman paljon silloin, kun ei itse sitä käytä. Samalla hän voi tienata jopa 1200 euroa viikossa.

Oman ajoneuvon jakamiseen liittyvää huolta ajoneuvolle mahdollisesti sattuvista vahingoista Housecar vähentää ottamalla ajoneuvoille täysvakuutuksen vakuutusyhtiönsä kautta. Vuokraajalla on tukenaan 24/7-tiepalvelu. Yritys myös tarkastaa ajoneuvon vuokraajan luottotiedot ennakkoon. Varauspyyntöä ei voi tehdä, jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Käytössä on varauskalenteri ja suomenkielinen asiakaspalvelu.

– Meidän kautta voi vuokrata matkailuajoneuvon myös Norjasta ja ajella vaikka suosituille vuonoille. Se on juuri nyt varsinkin monen nuoren matkailijan haave, Magnusson sanoo.

Housecarin mukaan sen verkkopalvelusta löytyy tällä hetkellä 600 erityylistä ja -tasoista matkailuautoa ja -vaunua. Suomessa Housecar lähtee hakemaan 400 auton valikoimaa.