Ruotsalaistutkimus: matkailuajoneuvoa käytetään aiempaa enemmän

Ruotsalainen matkailuajoneuvoalan etujärjestö Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund (HRF) on teettänyt tänä syksynä verkossa kyselytutkimuksen matkailuautojen ja -vaunujen käytöstä. Tutkimuksen tulosten perusteella matkailuajoneuvossa vietetään nykyään aiempaa enemmän aikaa.

– Selitys on, että yhä useammat käyttävät matkailuvaunuaan ja -autoaan suuren osan vuodesta. Ei vain kesällä, sanoo lehdistötiedotteessa HRF:n puheenjohtaja Per Nilsson.

HRF:n tutkimus ei ole tilastollisesti täysin luotettava, mutta vastanneista matkailuautojen ja -vaunujen omistajista lähes puolet (44,7 prosenttia) ilmoitti yöpyvänsä nykyään ”hieman enemmän” tai ”huomattavasti enemmän” matkailuajoneuvossaan kuin viisi vuotta sitten.

Nykyään matkailuajoneuvossa vietetään keskimäärin 30,2 yötä vuodessa. Tulevaisuudessa suurin osa (70,2 %) arvioi viettävänsä matkailuajoneuvossaan saman verran kuin nykyään, mutta enemmän kuin joka neljäs (27,2 %) uskoi käyttävänsä matkailuajoneuvoaan nykyistä ahkerammin. 2,6 prosenttia vastasi tutkimuksessa, että tulevaisuudessa leirintämatkailu jää heillä nykyistä vähäisemmäksi.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *