Skodan ammattikoulun opiskelijat halusivat rakentaa Enyaq-sähkökatumaasturista retkeilyauton ja mobiilitoimiston

Mladá Boleslavissa noin 50 kilometrin päässä Prahasta sijaitseva Skoda Auton koulutuskeskus järjestää jo yhdeksättä kertaa Student Car -projektin. Tällä kertaa koulutuskeskuksen 29 opiskelijaa halusivat rakentaa täyssähköisestä Skoda Enyaq -katumaasturista monitoimisen mobiilitoimisto-/retkeilyauton.

Skoda Roadiaq -nimen saanut nelivetoinen auto on melko tilava. Enyaqin perusmitat (pituus, leveys ja akseliväli) säilyvät lähes muuttumattomina. Roadiaqin korkeus on kuitenkin 196,6 senttimetriä, joten se on peräti 35 senttimetriä tavallista Enyaqia korkeampi. Korkeusero johtuu uudenlaisesta katosta.

Jotta uudenlainen katto voidaan toteuttaa, opiskelijoiden oli suunniteltava auton takaluukku täysin uusiksi. Nyt siitä päästään pieneen keittiöön, joka sijaitsee aiemman tavaratilan paikalla. Lisäksi takaluukkuun voidaan kiinnittää teltta, mikä tuo lisää oleskelutilaa auton taakse.

Autossa on jatkuva internetyhteys, jonka avulla siellä voidaan esimerkiksi tehdä etätöitä ja katsoa videoita suoratoistona.

Kattavien yhteyksien lisäksi Skoda Roadiaqissa on vastuullisista materiaaleista valmistettu sisätilojen ja istuinten verhoilu. Aurinkokennot tuottavat sähköä auton oleskelutilaan, ja Roadiaq voidaan luonnollisesti myös liittää ulkoiseen virtalähteeseen esimerkiksi leirintäalueilla.

Laaja projekti antaa opiskelijoille mahdollisuuden soveltaa oppimaansa käytäntöön ja samalla kehittää taitojaan systemaattisesti. Lisäksi opiskelijat pääsevät syvälle mukaan uuden automallin suunnittelu- ja tuotantoprosessiin.

Kaikissa vaiheissa opiskelijoita toki auttavat heidän opettajansa ja asiantuntijat Skodan eri osastoilta kuten muotoilusta. Lisäksi tukea saadaan pakettiautoja retkeilyautoiksi muuntavan yrityksen asiantuntijoilta. Valmis Skoda Roadiaq on tarkoitus esitellä vielä kesäkuun aikana.

Lähde ja kuvat: Skoda

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *