Stellantis tutkailee kevyiden pakettiautojen muuntamista jälkiasennuksella sähköautoiksi

Muun muassa Fiat-autoja valmistava Stellantis-konserni tiedottaa ryhtyneensä kehittämään yhdessä ranskalaisen Qinomic-yrityksen kanssa jälkiasennusratkaisun konseptia polttomoottorikäyttöisten kevyiden hyötyajoneuvojen muuttamiseksi sähkökäyttöisiksi. Tehtaan virallisella jälkiasennusratkaisulla varmistettaisiin tyyppihyväksyntä, turvallisuus ja kestävyys.

Jos teknisesti ja taloudellisesti toimivia ratkaisuja strategisen kumppanin Qinomicin kanssa syntyy, Stellantiksen käytettyjen dieselpakujen käyttöikää ja -kustannuksia sekä ympäristöystävällisyyttä pystyttäisiin kenties parantamaan.

Yhtenä perusteluna sähkökäyttöiseksi muuntamisen hyödyistä Stellantis muistuttaa lehdistötiedotteessaan sen, että vain vähäpäästöisille autoille sallittujen kaupunkien ympäristövyöhykkeiden määrä on Euroopassa lisääntynyt 40 prosenttia viimeisen kolmen vuoden aikana ja määrä jatkaa kasvuaan.

Stellantiksen pyrkimyksissä on saada jälkiasennusratkaisu myyntiin esimerkiksi Ranskassa vuonna 2024. Karavaanareiden kannalta kiinnostavaa olisi, voisiko kehitettävä ratkaisu olla hyödynnettävissä myös dieselkäyttöisissä Fiat Ducato -pohjaisissa matkailuautoissa, mutta sitä Stellantis ei tiedotteessaan erikseen kommentoi.