Tällaisella uudistetulla luksusvaunumallilla Airstream tavoittelee nyt eurooppalaisia ostajia

Maineikkaista alumiinikuorisista matkailuvaunuistaan parhaiten tunnettu jenkkifirma Airstream ei ole saanut isompaa jalansijaa Euroopassa. Syitä siihen löytyy muun muassa standardien erilaisuudesta, vaunujen kovasta hinnasta, ja toki Euroopassa riittää runsaasti hyviä vaunuja myös omasta takaa.

Airstreamilla on kuitenkin EU-alueella Saksassa virallinen jälleenmyyjä, jo vuonna 2007 perustettu Airstream Germany. Yritys kauppaa eurooppalaisten standardien, muun muassa sähkö- ja kaasuasennusten vaatimusten mukaan valmistettuja Airstream-vaunuja.

Varta vasten Euroopan-markkinoille kehitetty Airstream International 25IB sai ensiesittelynsä kolmisen vuotta sitten. Mallivuodelle 2024 Airstream tuo pääasiassa muotoilun osalta päivitetyn International 25IB -mallin.

Malli ei varsinaisesti kaivannut järeitä muutoksia. Mallivuoden 2024 version muotoilu tulee nyt kuitenkin enemmän samoille linjoille muiden Airstreamin Euroopan-mallien kanssa. Uusi design näyttää hyvältä.

Knottin kaksiakseliselle alustalle rakennetun vaunun kokonaispituus on 8,21 metriä, sisällä pituutta on 6,8 metriä, kokonaisleveys on 2,5 metriä. Suurin sallittu kokonaispaino on 3500 kiloa.

Mukavia makuupaikkoja on neljälle matkailijalle (2+2). Poikittaista queen-size-vuodetta (185×142 cm) voi lyhentää napin painalluksella (pääpää nousee ylös), jolloin päivällä vaunussa liikkuminen on väljempää. Toinen sänky (2,18 x 1,45 cm) saadaan tehtyä keulan U-muotoisesta istuinryhmästä. Pöydän ääreen mahtuu istumaan 4–6 reissaajaa.

Keskellä vaunua olevan kompaktin keittiön varustukseen kuuluvat muun muassa neliliekkinen liesi, uuni ja Dometicin 177 litran jääkaappi erillisellä pakastinlokerolla. Tuorevesisäiliö on 104-litrainen.

Vaunun perälle sijoitetussa kylpyhuoneessa on Thetfordin keraaminen wc-istuin sekä erillinen suihkukoppi (70 x 74 cm).

Yleisö pääsee ensi kertaa tutustumaan vaunuun 26.8.–3.9.2023 Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla.

Kuvat: Airstream

Keskustelu

 1. Pasi pekkinen

  Löytys aito airsterm autona
  10m pitkä,tuatu 2kpl suomeen
  Toinen tuhoutunut, orkkis, katsastettuna ollut monta vuotta, nyt jäi väliin

  Kommentoitu 0 kertaa

  Vastaa

 2. Vesa Uotila

  Komia!

  Kommentoitu 0 kertaa

  Vastaa

 3. Hieno

  Kommentoitu 0 kertaa

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *