Tällaisen vaunun katolle saa vaikka oman kisakatsomon

Kalifornialainen RKS Off-Road -yritys on tehnyt rentoon ja rouheaan menoon hyvin soveltuvan off-road-vaunun. RKS on tuore yritys alalla, mutta jotain omaa juttua on saatu heti yrityksen ensimmäiseen tuotteeseen nimeltä RKS Purpose.

Kovaa kulutusta kestävä RKS Purpose sopii jopa neljän hengen reissuihin. 1 021 kiloa painavan vaunun rakenteissa on hyödynnetty alumiinia.

Katolle pääsee helposti kiipeämään niin sisältä kuin ulkokautta. Katolle saa oleskelutilan, josta voi avautua myös hieman parempi näkymä vaikkapa jossakin tapahtumassa. Katon luvataan kestävän 453 kilon kuormaa, joten ainakin painon puolesta katolla voi viettää aikaa useampikin kaveri.

Takana sängyn kohdalla kova katto on 1,3 metrin korkeudella, ja sängyllä on kokoa 2,03 x 1,52 metriä. Leiriydyttäessä vaunuun saadaan lisää tilaa nostokatolla, jolloin 5,2 metriä pitkän vaunun etuosassa on sisäkorkeutta 2,1 metriä.

Katolle voi halutessaan pystyttää yöksi teltan, jonne saa makuupaikat kahdelle reissaajalle.

Hyvin varustettu ulkokeittiö mahdollistaa asiallisen kokkaamisen. Keittiössä on muun muassa jääkaappipakastin, pesuallas ja kaksiliekkinen liesi. Keittiön saa käyttöön nostamalla vaunun takaseinän, josta tulee samalla suojakatos keittiölle. Ulkokeittiölle on myös tuulensuojaa tarjolla kääntyvästä ovesta.

Mukavuuksista löytyy muun muassa sekä sisä- että ulkosuihku. Mukavuudesta pitää osaltaan huolta myös Truma VarioHeat Comfort -lämmitin. Tuorevesisäiliö on 265-litrainen. Harmaavesisäiliöllä on kokoa 95 litraa, ja sitä vettä suodatetaan myös hyödynnettäväksi vessassa. 210 watin aurinkopaneeli on saatavissa lisävarusteena.

Kuvat: RKS Off-Road