”Urheiluvaunussa” tärkeimmässä roolissa ovat sen mahdollistamat harrastukset

Vuonna 2015 perustettu saksalainen Sportcaravan-yritys on jo tottunut keräämään mainetta ja kunniaa. Vuonna 2019 alkuperäinen Sportcaravan-vaunu palkittiin sekä innovatiivisuudesta että muotoilusta (German Innovation Award, German Design Award).

Tänä syksynä yritys täydensi tuotevalikoimassaan olevia Cube 4- ja Cube 5 -telivaunuja pienellä Sportcaravan Cube 2 -mallilla.

Kun yrityksen slogan on ”Se ei ole matkailuvaunu”, sen pitääkin näkyä Sportcaravan-vaunuissa. Lähtökohtana ei ole mahdollisimman mukava majoittuminen ja viikkojen sujuva vaunumatkailu, vaan Sportcaravanin mahdollistama harrastaminen sekä tavaroiden kuljettaminen.

Niinpä myös Cube 2 -uutuus on sisältä nopealla vilkaisulla tyhjä. Pitäähän tilaa olla sisälläkin käytettävissä kaikenlaisille kookkaille ulkoharrastusvälineille.

Lisäksi muun muassa surffilaudoille löytyy paikkoja vaunun ulkoseiniltä. Ja kanooteille myös katolta, jos siellä ole kattotelttaa.

Saksassa Cube 2:n lähtöhinta on 8 900 euroa, mutta jos vaunua haluaa varustella mukavammaksi ja käyttökelpoisemmaksi saatavilla olevilla 60 lisätuotteella, hinta voi nousta vaikka kaksinkertaiseksi. Esimerkiksi keittiömoduuli maksaa 740 euroa. Ostaja päättää, mitä haluaa ja tarvitsee vaunuunsa.

Valmistajan mukaan Cube 2 muuntuu ilman työkaluja ”lyhyessä ajassa” tyhjästä kuljetuskärrystä kattoteltan kanssa jopa neljän hengen majoittumisen mahdollistavaksi retkeilyvaunuksi. Monikäyttöisyyttä on haettu ja saatu modulaarisella sisustuksella ja lattiassa ja seinissä olevilla kiinnityskiskoilla.

Vaunun kokonaispituus on 350 senttimetriä. Sisämitoiltaan Cube 2 on 250 senttimetriä pitkä, leveys on 130 ja korkeus vain 140 senttimetriä. Omapaino on 380 kiloa ja kantavuus 370 kiloa (kokonaismassa nostettavissa 860 eurolla 1 500 kiloon). Cube 2 saattaisi siis kiinnostaa myös joitakin pienillä autoilla tai sähköautoilla ajavia.

Kuvat: Sportcaravan