Video: Tällaisia ovat Suomen ykkösvuokraajan matkailuautot

Matkailuauton vuokraaminen tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon omistamiselle.

Vuonna 1982 perustettu Touring Cars vuokraa matkailuautoja viidessä eri maassa. Suomessa yritys on selvä markkinajohtaja.
– Vuokraaminen yleistyy vuodesta toiseen. Näyttää siltä, että matkailuauton vuokraaminen on matkustustuotteena vasta elinkaarensa alkupäässä, Touring Carsin varatoimitusjohtaja Jarkko Koskenmäki sanoo.
Vuokraajat odottavat saavansa hyvää palvelua. Koskenmäen mukaan nykyisin ei enää riitä, että asiakkaalle annetaan avaimet käteen ja pyydetään hakemaan auto pihalta.
– Ihmiset arvostavat vaivattomuutta kuten sitä, että matkailuauton kanssa tullaan vastaan lentokentälle. Moni haluaa tuliterän auton hyvällä varustuksella.

Parin viikon reissuja

Matkailuauto vuokrataan tavallisesti 13–14 päiväksi ja siitä maksetaan keskimäärin 1000–1500 euroa. Osa haluaa viettää paljon aikaa liikkeessä, osa arvostaa enemmän ajanviettoa yhdessä paikassa.
Koskenmäen mukaan vuokraamisen etuna auton omistamiseen on paitsi hinta, myös joustavuus. Auton voi varata paikan päältä, eikä aikaa kulu yhtä paljon matkustamiseen.
– Ison henkilöauton päivävuokra voi olla yli 100 euroa. Sen lisäksi tarvitaan vielä hotelli, isommalle porukalle kaksi huonetta. Kuuden hengen matkailuauto tulee helposti halvemmaksi ja mikä parasta, voi herätä joka aamu uudessa kohteessa.

Myös ulkomaille pääsee

Isommankin matkailuauton ajaminen onnistuu henkilöautokortilla. Autolla saa lähteä Suomen rajojen ulkopuolelle, mutta Koskenmäki kehottaa vuokraajia ilmoittamaan matkasuunnitelmista etukäteen.
– Ulkomaille lähtö vaatii vakuutustodistuksen, ja sen hankkiminen vie muutaman päivän. Asiakas saa todistuksen meiltä.
Koskenmäen mukaan on hyvä myös miettiä, millaisen vakuutuksen haluaa autoon.
– Jokainen auto on luonnollisesti vakuutettu, mutta omavastuuta voi halutessaan pienentää aina nollaan asti.
Vuokraajan kannattaa tehdä listaa tarvitsemistaan varusteista. Halutessaan asiakas saa mukaansa polkupyörät.
– Vuokraajan tarve määrittää, millainen pohjaratkaisu toimii parhaiten.
Touring Carsin vuokrahinnat alkavat 80 eurosta yhdeksi vuorokaudeksi.