Lemmikit pääsevät nyt ostoskärryssä mukaan museovierailulle Mobiliaan

Kesähelteet ja automatkailu voivat olla hankala yhdistelmä museovierailujen kannalta, jos mukana matkustaa lemmikkieläin. Koska lemmikkiä ei voi jättää kuumenevaan autoon, Auton ja tien museo Mobilia Kangasalla on ottanut kokeiluun lemmikkikärryt.

– Eniten asiakaspalvelustamme kysytään koiran mukaan ottamisesta museoon, mutta tietysti kärryyn voi laittaa minkä tahansa kärryyn sopivan (noin polvenkorkuisen) ja hyvin käyttäytyvän lemmikin vaikka omassa kuljetuskopassaan, sanoo tiedotteessa Mobilian yleisötyönpäällikkö Elina Toukola.

– Allergisten ja eläimiä pelkäävien asiakkaidemme oloa helpottaaksemme kärryjä on tarjolla rajoitettu määrä, eikä montaa lemmikkiä ole isossa näyttelyhallissamme samanaikaisesti. Lemmikit eivät missään olosuhteissa liiku tiloissamme vapaasti, vaan aina kärryjen kyydissä kytkettynä.

”Toivomme, että kokeilua ei tarvitse keskeyttää”

Jos lemmikki ei ole kuljetuskopassa, se on kiinnitettävä kärryyn hihnallaan. On lemmikin omistajan vastuulla miettiä, sopiiko eläin kärryssä museoon mukaan otettavaksi. Museovieraiden viihtyvyyden vuoksi lemmikin on osattava olla hiljaa vierailun aikana.

– Keräämme palautetta kärryn toimivuudesta tähän käyttötarkoitukseen lemmikkien kanssa matkustavilta, mutta luonnollisesti kuulemme myös muiden museoasiakkaidemme mielipiteitä asiasta. Toivomme, että kokeilua ei tarvitse keskeyttää, vaan että lemmikkikärrystä tulisi pysyvä lisäpalvelu.

Mobilian ravintolan tiloihin ei lemmikkejä oteta jatkossakaan lukuun ottamatta ulkoterassia.

Mobiliassa on parhaillaan käynnissä karavaanareita kiinnostava Reissun päällä -näyttely, jossa matkataan nostalgisissa tunnelmissa vapaa-ajanmatkoilla.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *