Hannu Lehtimäki muistelee kovia lamavuosia: ”Vaunutehtaan työntekijämäärä puolittui” 

Caravan-lehden nostalgiavideoiden sarja avataan matkailuajoneuvojen parissa pitkään työskennelleen Hannu Lehtimäen haastattelulla.

Caravan-alan grand old man Hannu Lehtimäki katselee mökkinsä pihalla komeilevaa vuoden 1990 Solifer-vaunua.

– Tämä oli oman aikansa aerodynaamisimpia vaunuja. Se mitä tämän päivän vaunuissa kaipaisi ovat nämä tuuletusikkunat, jotka ovat erittäin kätevät. Kesäkuumalla vaunuun saa läpivedon, kun ikkunat avaa molemmin puolin, eivätkä hyttyset tule sisään, Lehtimäki esittelee.

Lehtimäki ehti työskennellä matkailuvaunujen parissa yli kolmekymmentä vuotta.

– Alalle päädyin sitä kautta, että eräs tuttavani pyysi minua vaunujen luovuttajaksi. Kokemusta oli silloin muun muassa taksin ja linja-auton ajamisesta.

– Kun olin aikani vaunuja luovutellut ja katsastuttanut, rupesi tuttuja tulemaan ja he halusivat ostaa minulta asuntovaunuja. Sitten minusta tehtiinkin Bensow Oy:n Helsingin myyntipisteen vanhempi myyjä.

Kun Oy Lohja Caravans Ab halusi ostaa Bensowilta Soliferin vaunutuotannon, Lehtimäki siirtyi ostajan palvelukseen. Lohja Caravansilla hän viihtyi vuoteen 2004 asti.

– Suomessa minulla oli 32 jälleenmyyjää. Kiersin maata paljon työn puolesta. Ei siinä enää hirveästi tehnyt mieli lähteä itse vaunu perässä lomareissuille, Lehtimäki kertoo omasta caravan-harrastuksestaan.

Parhaimmillaan Soliferin vaunutehtaalla oli töissä noin 400 työntekijää. 1990-luvun laman jälkeen työntekijämäärä puolittui.

– Soliferin myyntipisteitä minulla oli parhaimmillaan 32, laman jälkeen 15–16. Niistäkin osa karsiutui pois. Se oli todella raskasta aikaa. Moni yrittäjä menetti jopa kotitalonsa.

Keskustelu

  1. Jyrki Nyberg

    Mukava muistelufilmi Hannulta, hyviä eläkepäiviä sinne Taalintehtaalle.
    Nyba (Lennu)

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.