Ennätysyritys: Maailman pisin karavaanisaattue kehitteillä

Saksassa kehitellään Guinnessin ennätysten kirjaan uutta karavaanariennätystä. Tavoitteena on saada kokoon saattue, johon kuuluu vähintään 700 matkailuajoneuvoa.

Tempaus järjestetään 12. elokuuta Saksassa Odenwaldin Walldürnissä, joka tunnetaan myös pyhiinvaelluskaupunkina.

– Järjestelyissä on kova urakka pienelle ryhmälle, mutta teemme parhaamme. Parhaillaan teemme reittisuunnitelmaa ja haemme tarvittavia lupia viranomaisilta, kertoo tempauksen puuhamiehiin kuuluva ravintolayrittäjä Dieter Goldschmitt.

Edellinen saattue-ennätys on kesäkuulta 2003, kun Italian Canellissa peräkkäin körötteli kaikkiaan 672 matkailuajoneuvoa. Guinnessin sääntöjen mukaan vain saattueen matkailuajoneuvot otetaan mukaan laskuihin, mutta muita seassa kulkevia ajoneuvoja ei.

Goldschmittin mukaan noin puolet 700 ajoneuvosta olivat ilmoittautuneet mukaan jo tammi-helmikuun vaihteeseen mennessä, joten näillä näkymin tavoite saavutettaneen.

Pituutta piisaa

Saattueesta tulee ennakkoarvioiden mukaan peräti 30 kilometriä pitkä. Varsinainen reitti on vielä auki, mutta saattueen on määrä rullata läpi Walldürnin. Varsinainen ennätysyritys tapahtuu lauantaina 12. elokuuta kello 10.

– Sopivaa aluetta tapahtumalle on ollut alusta asti vaikeaa löytää saattueen pituuden vuoksi, kertoo toinen puuhamies Frank Berleth.

Walldürnin alueelta löytyy muun muassa urheilukenttiä, joille kalusto asettuu kolmipäiväiseen tapahtumaan. Järjestäjät vakuuttelevat, että tilaa on tarpeeksi. Tapahtumapaikalle on luvassa asianmukaiset teltat, ja sinne järjestetään bussikyyditykset karavaaniparkeista.

Osallistujilta peritään 30 euron maksu, jolla rahoitetaan muun muassa kulut, jotka Guinness perii ennätysyrityksestä.

Tempauksen Facebook-ryhmä löytyy täältä.