Luksusristeilijä loisti Caravan-messujen vetonaulana – kurkkaa hulppean Concorde Centurionin sisälle!

Vuodessa liner-luokan autoja myydään maltillinen määrä. Syykin on selvä: pilviä hipova hinta.

Helsingissä viikonloppuna järjestetyillä Caravan-messuilla oli yksi suuren yleisön huomion kiinnittänyt vetonaula ylitse muiden: Concorden lippulaivamalli Centurion 1165 GSI.

Best-Caravanin osastolla esillä olleen messevän maantieristeilijän hinta on 889 000 euroa.

– Tällaisen auton toimitusaika on noin kolme vuotta. Tosin tämän kyseisen yksilön saisi vaikka heti alleen. Ulkomailla tämä on herättänyt jo kiinnostusta, kertoo Best-Caravan oy:n ostojohtaja Vova Vlasjuk.

Vaikka toisin voisi kuvitella, luksusjättien myynti ei muodosta kovin merkittävää osaa Suomen suurimman yksinomaan matkailuajoneuvojen myyntiin keskittyneen ketjun liikevaihdosta. Kohuttujen vetonaulojen esittely messuilla tuo kuitenkin kauppiaalle – ja siinä sivussa koko tapahtumalle – tiettyä imagohyötyä ja myönteistä säpinää.

– Tällaisia satojen tuhansien eurojen arvoisia linereita myydään vuodessa yleensä 1–2 uutena ja 3–4 käytettyinä, Vlasjuk sanoo.

Messuilla nähty jätti on rakennettu Mercedes Actros -kuorma-auton alustalle. Moottorina on kuusisylinterinen, 12,7-litrainen dieselkone. Autolla on pituutta 11,7 metriä ja painoa reilut 15 tonnia. Akseliväli on 5,8 metriä.

Centurionin varustelu käsittää muun muassa isot vesitankit, aurinkopaneelit, astianpesukoneen, hifijärjestelmän ja kaksi televisiota. Istuinpaikkoja on kolmelle. Auton takatallissa oli myös kauppakassina Fiat 500.