Årets lägerområden finns vid Bottenvikens kust

Nallikari Lägerby från Uleåborg och SF-Caravan Lohenpyrstö från Brahestad blev valda till årets 2019 Caravan-områden.

SF-Caravan utnämner årligen Årets Caravan-områden enligt medlemsomröstning.

Nallikari Lägerby i Uleåborg utnämdes till Årets allmänna lägerområde och Lohenpyrstö i Brahestad som Bästa medlemsområde inom SF-Caravan rf.

Nallikari Lägerby har varit länge känd för sitt året om fungerande lägerområde, som på senare år märkbart utvecklat sina tjänster för utmärkt semester-boende.

Nallikaris dragkraft bättras av stadens närhet och närliggande aktiviteter som konditions- och utflyktsstigar, speciell simstrand och badinrättning.

– Nallikaris historia börjar på 50-talet, då byggdes de första byggnaderna och tältplatserna. Utmärkelsen är speciellt bra när den kommer av våra kunder. De har i förstahand röstat oss till Finlands bästa lägerområde. Vi är stolta och tagna för det här, säger verkställande direktör Sirpa Walter glatt.

SF-Caravan Lohenpyrstö är ett utmärkt exempel på ett lägerområde som sköts genom talkoarbete, där synes fin betjäning och fungerande samarbete med Brahestad stad. Lohenpyrstös lägerområde med sina förbättrade tjänsterhar höjt hela Brahestads  stads dragningskraft i caravanarnas ögon.

Föreningen är 13 år gammal, och Lohenpyrstö området har förbättrats ungefär tio år.  För tillfället finns el-platser 200 och området kan bjuda på alla behövliga grundtjänster. Även service-byggnaderna är bra, på området finns nöjesplatser för vuxna, ungdomar och barn.

– Från ett ganska litet, några tiotal el-platsers område startade vi. Den här utmärkelsen ger mera kraft för talkoarbete, för helt på frivillig basis fungerar allt här. Utmärkelsen säger också åt övriga, hur vår verksamhet uppskattas, säger föreningens ordförande Kari Malkamäki.

Översättning: Olof Bussman