Latelas tuunade Taunus får dig att svänga på huvudet

Ny till Ullvens släkt kommit Sprite Alpine passar bra efter Forden.

Ford Taunus 2,0 Automatic, årsmodell 1975 & Sprite Alpine, årsmodell 1976. Anssi Ullven, Pirkkala:  

Taunusen var ursprungligen en 5-dörrars farmare, som ombyggdes år 2017 i Latela-serien. Programmet visades i TV2 under år 2018. Ganska snart efter det kom bilen till min ägo. Efter det är endast teknik och inredning översätt. Bilen har en 2,0-liters och 4-cylindrig OHC-motor med dubbla förgasare. Växellådan är en 3-växlad automatlåda Bilen väcker uppmärksamhet var den än rör sig i Finland. Diskussions – sällskap får man alltid.

Min farfars bror köpte en Sprite Alpine som ny, och han vårdade den extra bra under en tid om 40 år. Förvarade alltid under tak. När han fyllde 80-år beslöt han att göra sig av med vagnen men med tur för mig kom han ihåg att jag alltid nu och då gett vinkar att lag vill ha den.

Affären blev gjord två timmar efter att han berättade om försäljnings tanken.

Jag har granskat gas- och el-systemet samt Truman. Allt fungerar.

Endast gardiner och yttrefärgningen är ändrad. Ytfärgen är tejpad, så det är enkelt att återställa vagnen fullständigt till original.

Vagnens vikt är under 750 kilo, så den är befriad från besiktning.

Med kombinationen reser vi runt till olika tillställningar. Från ifjol minns jag åtminstone Nostalgi klubbens träff i Wanhat Wehkeet, resan på skärgårdsvägen, Power Truck i Alahärmä samt naturligtvis den årliga Caravan-mässan i Lahtis.

Många nya bekantskaper har skapats. Bilen lockar ungdomar och bilintresserade, vagnen igen äldre folk, som nångång i tiden börjat sitt caravanintresse med någon liknande vagn.

Väntande på nästa sommar, men av vintern njuter vi i en annan vagn på säsongplats.

Översättning: Olof Bussman
Bild: Anssi Ullven