Leirintää joka makuun

Caravan-lehden pääkirjoitus 3/2023

Caravan-lehden lukijat saivat viime numeron liitteenä Leirintäoppaan, johon listasimme jälleen noin 500 leirintäaluetta ja matkaparkkia ympäri Suomea. Lukijatutkimustemme mukaan nimenomaan leirintäkohteiden esittelyt ovat monelle kiinnostavinta sisältöä. Esittelyitä julkaisemme täällä lehden puolella, kun taas opas on luonteeltaan paremminkin infohakemisto.

Jokaisessa numerossa kiertelemme leirintäalueita keskittyen aina yhteen tai kahteen seutukuntaan. Höystämme pakettia lukijoiden toiveesta yhdellä matkaparkilla, koska nekin ovat kasvattaneet suosiotaan. Kerromme kohteiden palveluista ja infrasta sekä maalamme maisemaa, jotta lukija voi itse pohtia, minne seuraavalla reissulla asettuisi. Tämä lämmin vuodenaika on siitä mukava, että myös kesäalueet ovat auki, joten valinnanvaraakin on enemmän. 

Karavaanareiden mieltymykset vaihtelevat. Yksi viihtyy isolla, hyvin varustetulla ja monipuolisia palveluita tarjoavalla leirintäalueella. Toinen hakeutuu mieluummin pienelle ja hiljaiselle alueelle luonnon helmaan. Kolmas taas etsii matkaparkin läheltä urbaanin ympäristön vilinää ja palveluita. On myös heitä, jotka pitäytyvät mieluiten tutussa ja turvallisessa kohteessa, kun taas joku etsii elämyksiä tutustumalla uusiin.

Voimme hyvällä syyllä ylpeillä Suomen kattavimmalla karavaanareiden infokattauksella, jossa käyttäjätkin jakavat kokemuksiaan.

Leirintäesittelyissä pyrimme nostamaan esille niin SF-Caravan ry:n jäsenyhdistysten alueita kuin myös yritys- tai kuntavetoisia alueita. Tässä numerossa tutustumme esimerkiksi viime vuoden alueiksi valittuihin Alataloon ja Onnelaan. Laajempaan seutuesittelyyn nousee tällä kertaa Etelä-Saimaan tienoo. Siltä suunnalta itselle muistuu mieleen viime kesäkiertueelta piipahdus Saimaan kanavalla. Erityisesti perheen junioreita kiehtoi vesiväylä, jolla laivaliikenne lienee tähän maailmanaikaan hiljaista.

Kaikki Caravan-lehdessä julkaistut leirintäalue-esittelyt vuodesta 2017 alkaen ovat avoimesti luettavissa Leirintaopas.fi-sivustolla. Sinne olemme saaneet käyttäjiltä eri kohteista jo yli 1 400 arviota, joista muutama on nytkin poimittu sivulle 9. Arvioita voi jakaa jokainen kirjautumalla sivustolle. Toivottavaa olisi, että saamme niin sanallisia kuin tähtiarvosteluitakin vielä paljon lisää, koska tieto hyödyttäisi kaikkia itselleen sopivaa leirintää etsiviä ja myös alueita palveluiden kehittämisessä. Ja voihan olla niinkin, että oma mielipiteesi poikkeaa lehden tai vertaisten näkemyksistä.

Kaikkia maamme leirintäalueita ja matkaparkkeja ei ole listattu Leirintäoppaassa. Mukana ovat vain niin sanotut jäsenetualueet, jotka antavat alennusta SF-Caravanin jäsenille. Ulkopuolelle on jäänyt joitakin kymmeniä kohteita. Voimme kuitenkin hyvällä syyllä ylpeillä Suomen kattavimmalla karavaanareiden infokattauksella, jossa käyttäjätkin jakavat kokemuksiaan. Sellaista materiaalipankkia kannattaa jokaisen ehdottomasti hyödyntää tämän kesän matkoilla.

Pauli Salokangas
päätoimittaja

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *