Vuoden karavaanariksi valittiin Hanna Jokinen, SF-Caravan Kainuu on Vuoden yhdistys

SF-Caravan ry on nimennyt porilaisen Hanna Jokisen Vuoden karavaanariksi 2020. Jokinen on tehnyt pitkän järjestöuran SF-Caravan ry:n liittohallituksessa, ja ollut hallituksen jäsen vuodesta 2011 alkaen ja edelleen. Jokisen erityisalueita ovat olleet järjestökoulutuksen ja tiedotuksen kehittäminen.

Hänen johdollaan on toteutettu jäsenyhdistysten luottamushenkilöiden koulutusta lähikoulutuksena, yhdistyskursseina ja webinaareina. Erityisesti korona-aikana toteutetussa järjestön digiloikassa Jokinen on ollut keskeinen toimija.

Hanna Jokinen on toiminut yhdistystasolla aktiivina muun muassa SF-Caravan Kanta-Häme ry:n toiminnassa. Hallitusuransa aikana hän on liikkunut laajasti koko valtakunnassa mm. kouluttajana ja kokousten vetäjänä. Porissa vuonna 2014 järjestetyssä maailmanlaajuisessa leirintämatkailijoiden kokoontumisessa, F.I.C.C. Rallyssa, Jokinen vastasi tapahtuman ohjelmien organisoinnista. Lisäksi hän oli mukana Kokemäellä 2017 ja Kuopiossa 2021 järjestettyjen Pohjoismaisten Karavaanipäivien järjestelyissä.

Hanna Jokinen tunnetaan aktiivisena ja yhteistyötä rakentavana henkilönä, joka toimii ihmisläheisesti ja yhteistä hyvää edustaen.

Vuoden karavaanarin nimenneen SF-Caravan ry:n liittohallituksen mielestä Hanna Jokinen on esimerkki luottamustehtäväänsä sitoutuneesta henkilöstä, joka haluaa antaa vapaa-aikansa ja osaamisensa karavaanimatkailun ja SF-Caravanin hyväksi.

SF-Caravan Kainuu ry on vahvasti verkottunut

SF-Caravan Kainuu ry on valittu SF-Caravanin Vuoden yhdistykseksi 2020.  Vuonna 1973 perustetun SF-Caravan Kainuun jäsenmäärä vuoden 2020 lopussa oli 840. Yhdistyksen toimialueena on Kajaani ympäristöineen.

SF-Caravan Kainuu toimii pääsääntöisesti Sotkamon Vuokatissa sijaitsevalla Kattivankkuri-leirintäalueella ja sen ympäristössä. Kattivankkuri on suosittu leirintäalue sekä kesä- että talviaikaan monipuolisten luonto- ja liikunta-aktiviteettiensa sekä alueen henkilökunnan mutkattoman ja iloisen palveluhengen vuoksi. Alue on ainoa SF-Caravan-leirintäalue, jonka välittömästä läheisyydestä lähtee hiihtohissi.

Yhdistys tekee laajaa yhteistyötä käytännössä kaikkien Vuokatin matkailukeskuksessa toimivien matkailuyritysten kanssa. Yhdistyksen nettisivulta löytyy hyvät tiedot kaikista Vuokatin kohteista ja palveluista, mikä helpottaa merkittävästi matkailijan tiedonsaantia ja aktiviteettien suunnittelua. Hyvä tiedotus lisää Kattivankkurin ja koko seutukunnan vetovoimaa.

SF-Caravan Kainuu ry:n puheenjohtaja Mika Heikkinen nouti Vuoden yhdistys -palkinnon.

Yhdistyksen erikoisuus on, että se hyväksyy jäsenikseen vain Kainuun talousalueella asuvia karavaanareita. Silti yhdistyksen toimintaa leimaa ulospäin suuntautuneisuus, yhteistyöhenki ja aktiivinen vuorovaikutus lähialueella toimivien yhdistysten kanssa.

Yhdistys on pystynyt saamaan erityisesti nuoria karavaanareita jäsenikseen ja mukaan aktiivitoimintaan. Yhdistys edustaa toimialueensa karavaanareita näyttävästi ja sopivan ylpeästi kotiseutunsa vahvuuksia esille tuoden.

Valinnat julkistettiin SF-Caravan ry:n liittokokouksessa Turussa viikonloppuna. SF-Caravan ry:ssä on 79 jäsenyhdistystä, joiden yhteenlaskettu henkilöjäsenmäärä on 64 591.

Lähde: SF-Caravan ry. Kuvat: Pirjo Rättyä