Caravan Salon käynnistyy lauantaina Düsseldorfissa

Maailman suurin leirintämatkailun messutapahtuma Caravan Salon Düsseldorf käynnistyy lauantaina. Toista viikkoa kestävän tapahtuman odotetaan lyövän jälleen viimevuotisen kävijäennätyksensä, joka on 232 000.

Näytteilleasettajia on tulossa paikalle yli 600 eri puolilta maailmaa. Kaikkiaan messuhalleja on käytössä pitkälle toistakymmentä ja neliöitä peräti 214 000.

Noin 130 matkailuajoneuvojen valmistajaa tuovat kukin omille osastoilleen esittelyyn noin 2 100 matkailuautoa ja -vaunua, joista osa on kuumimpia uutuuksia. Ajoneuvot on jaettu yleensä merkeittäin omiin halleihinsa tai osastoilleen, mutta esimerkiksi luksusluokan risteilijöillä on kokonaan oma hallinsa.

Muissa halleissa esitellään muun muassa matkailuajoneuvojen tekniikkaa, varusteita ja tarvikkeita. Leirintäalueet, matkaparkit ja muut matkailukohteet esittäytyvät niin ikään omassa hallissaan. Harrastusta aloittaville on oma alueensa.

Moni karavaanari saapuu 2. syyskuuta päättyvään tapahtumaan omalla kalustollaan, ja messukeskuksen tuntumaan on pystytetty heille iso leirintäalue. Düsseldorfiin odotetaan saapuviksi lyhyemmäksi tai pitemmäksi aikaa kaikkiaan jopa 30 000 auto- ja vaunukuntaa.

Caravan-lehti raportoi myös tämänvuotisten suurmessujen annista lähiaikoina nettisivuillaan, sosiaalisessa mediassa sekä seuraavassa, syyskuussa ilmestyvässä numerossaan.