Entistä useampi suuntaa Suomen kesään karavaanarina

Koronavirusepidemia on hankaloittanut myös yhdistystoimintaa koko kevään, ja koronavirustilanteen ehdoilla mennään osin vielä tämä kesäkin.

Yhdistystoiminnan kannalta hankaluutta on aiheutunut muun muassa kokoontumisrajoituksista. SF-Caravan ry on joutunut siirtämään liittokokouksensa ajankohtaa koronavirustilanteen vuoksi jo kahdesti. Jos uusia rajoituksia tilaisuuksien järjestämiseen ei enää tule, liittokokous on päätetty pitää lauantaina 26.9.2020 Aulangolla Hämeenlinnassa.

Koronavirustilanteesta kaikessa karmeudessaan on seurannut kuitenkin jotain pientä hyvääkin muutosta. Esimerkiksi verkkokoulutukset ovat saaneet uutta vauhtia, myös karavaanarien omassa yhdistyksessä.

Kun keväällä korona alkoi hämmentää kaikkea toimintaa ja ulkomaanmatkailua ei pidetty suositeltavana, katseet kohdistuivat kotimaan tarjoamiin mahdollisuuksiin matkustukselle. Se puolestaan alkoi varsin nopeasti konkretisoitua myös kasvaneeksi kiinnostukseksi matkailuajoneuvojen vuokraamiseen ja ostamiseen.

Pientä varovaisuutta on ollut kuitenkin ilmassa. Traficomin tilastotietokannan mukaan esimerkiksi maaliskuun viimeisenä päivänä Manner-Suomessa oli liikennekäytössä 20 671 matkailuautoa, lähes 1 000 vähemmän kuin samana päivänä vuotta aiemmin.

SF-Caravan ry:n jäsenmäärä on pysytellyt viime vuosina varsin korkealla, ja kiinnostus karavaanariharrastusta kohtaan oli kasvussa jo ennen koronavirusta. Oli koronalla sitten asiaan jotain pientä vaikutusta tai ei, SF-Caravan sai toukokuussa huikeat 1 023 uutta jäsentä. Kokonaisjäsenmäärä on tällä hetkellä hieman yli 63 000.

Toukokuussa käynnistynyt SF-Caravanin kampanja on tehnyt omalta osaltaan harrastusta jäsenetuineen sekä ilmiöineen tutuksi muun muassa kampanjavideoilla ja laululla, jotka löytyvät SF-Caravanin Youtube-kanavalta.