Eribalta retrohenkisiä matkailuvaunuja

Hymer-konserniin kuuluvan Eriban matkailuvaunumallisto täydentyy syksyllä näyttävän näköisillä Rockabilly- ja Ocean Drive -retromalleilla, joiden lähtöhinta on Suomessa reilut 29 000 euroa.

Eriba-matkailuvaunujen maahantuonti alkoi tauon jälkeen mallivuoden 2018 aikana, ja Eriban vaunuja myydään nyt kuudessa Best-Caravan Oy:n toimipisteessä.

Eriba lisää kierroksia Suomen markkinoilla, kun Lahden Caravan-messuilla nähdään jotakin tavallisuudesta poikkeavaa. Kyse on Eriban Touring-mallisarjasta kehitetyt retrohenkiset, 50-luvun American Diner -henkeen johdattelevat punainen Rockabilly ja sininen Ocean Drive.

Näiden erikoismallien historia juontaa 50-luvun lopulle, jolloin koko Hymerinkin historia alkoi. Touring-mallisto on Hymerin toiminnan alku, ja sitä on rakennettu, tekniikkaa toki kehittäen, vuodesta 1957 alkaen. Malliston suosio ei ota laantuakseen, sillä se on edelleenkin Hymerin eniten valmistama matkailuvaunumallisto.

Rockabillyn ja Ocean Driven sisustuksessa on American Diner -henkinen fiilis.

Nostettavalla katolla sisäkorkeutta

Toruing-sarjassa näkyy Erwin Hymerin kädenjälki edelleen, sillä vaikutteita haettiin aikanaan lentokoneiden muodoista ja rakenteesta. Kori on aerodynaaminen ja matala (2,26 m). Sen pituus on 4,71 metriä ja leveys 2,1 metriä. Itse korin rakenne perustuu 28 millimetrin täyssinkittyyn putkirunkoon.

Korkeutta paikallaan olevaan vaunuun saadaan kattoa nostamalla. Lasikuitupäällysteisessä nostokatossa on 26 millimetrin polyuretaanieristys. Nyt esiteltävien erikoismallien massa on ajovalmiina 965 kiloa.

Vuodepaikkoja Touringissa on kolme: takana on poikittainen parivuode, ja edessä olevasta dinetistä voidaan tehdä vuode kolmannelle matkalaiselle.

Perusvarustukseen kuuluu kaksi 13 litran raikasvesisäiliötä, kasetti-wc, 70 litran jääkaappi, 2-liekkinen liesi ja 3,5 kilowatin ilmakiertoinen lämmitys sekä pakkassuojattu vesijärjestelmä, joten talvikäyttökään ei ole poissuljettu vaihtoehto nostokaton ollessa pääosin ala-asennossa. Vaunussa on myös energiaa säästävä led-valaistus.

Lahden Caravan-messuilla ensi-illassa olevien vaunujen perusvarustusta on kuitenkin nostettu hieman Suomeen sopivammaksi: mukana ovat sähköpaketti 80 Ah:n akulla, lämminilmakierto, viiden litran lämminvesivaraaja, suihku sekä Al-Ko:n ajonhallintajärjestelmä.