Erwin Hymer Group vahvisti jalansijaansa Britanniassa

Saksalainen matkailuautojen ja -vaunujen valmistaja Erwin Hymer Group laajentaa toimintaansa Isossa-Britanniassa. Konserni on hankkinut omistukseensa brittiläisen The Explorer Groupin, mikä vahvistaa EHG:n läsnäoloa kyseisillä markkinoilla. Jo aiemmin konserni hankki Pohjois-Amerikan markkinoille retkeilyautoja valmistavan Roadtrekin.

Vuonna 1964 perustetun Explorerin pääkonttori sijaitsee lähellä Newcastlea Pohjois-Englannissa. Vuodesta 1994 lähtien konsernin on omistanut Constantine Group PLC -sijoitusyhtiö. Konsernin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa (reilut 5 000 matkailuajoneuvoa), ja sen brändejä ovat muun muassa Buccanneer, Compass, Elddis  ja Xplore. Markkinaosuus matkailuautoista on 11 ja -vaunuista 17 prosenttia.

Explorer Groupin osakkeet siirtyvät 100-prosenttisesti jo Isossa-Britanniassa toimivan EHG UK:n omistukseen. Samalla yrityksen nimi muuttuu Erwin Hymer Group UK Ltd:ksi. Toimitusjohtajana jatkaa nykyinen Explorer Groupin toimitusjohtaja Rob Quine.

Erwin Hymer Group on Euroopan suurin matkailuautojen ja -vaunujen valmistaja. Konsernista valmistuu vuosittain yli 50 000 matkailuajoneuvoa, ja sen liikevaihto on reilut 1,9 miljardia euroa. Henkilökuntaa konsernissa on yrityskaupan myötä noin 5 500.

Suomessa Erwin Hymer -konsernin matkailuajoneuvomerkkejä ovat Bürstner, Carado, Dethleffs, Hymer, LMC ja Sunlight.  Valmistajien ja ajoneuvojen maahantuojien välissä asioita hoitaa konsernin suomalainen tytäryritys, vuonna 2011 perustettu Erwin Hymer Group Suomi Oy.

Kuvassa vas. Erwin Hymer Groupin kehitysjohtaja Ludwig Vetter, toimitusjohtaja Martin Brandt, Constantine Group PLC:n toimitusjohtaja Nigel Prescot sekä Erwin Hymer Groupin hallituksen jäsen Jörg Reithmeier.