Finnlines toi uuden laivan Ruotsin-reitille – katso kuvat MS Finnswanista

Finnlines on tuonut Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitille uuden Star-luokan rahti-matkustaja-aluksen. MS Finnswan on ensimmäinen tätä suuruusluokkaa oleva Suomen ja Ruotsin välillä liikennöivä Finnlinesin alus.

Vuonna 2007 vamistunut laiva on liikennöinyt pääasiallisesti Malmöstä Travemündeen Nordlink-nimellä. Vuoden 2018 alussa se siirrettiin purjehtimaan Suomen lipun alle, jolloin se nimettiin MS Finnswaniksi.

Aluksen lastikapasiteetti on 4 215 kaistametriä ja matkustajakapasiteetti on 554 matkustajaa. Hyttivaihtoehtoja on useampia 10 neliön ikkunattomista hyteistä aina 38 neliön Owner’s Suiteihin.

Edullisimmillaan aina ateriat sisältävän autopaketin Ruotsiin saa 49 eurolla, mutta karavaanarit maksavat menipeliensä merimatkasta enemmän.

Uutta ilmettä

Varustamon mukaan Finnswanin matkustajatilat kannella 11 ovat saaneen uuden ilmeen.

– Nyt uudella reitillä aloittaessaan laivan raikkaat ja merihenkiset tilat kutsuvat viihtymään ja nauttimaan merimatkasta. Panorama Corner ja Panorama Lounge ovat oivia tiloja vaikkapa työskennellä ja kohdata kanssamatkustajia. Terrazzo-kannella pääsee nauttimaan Saaristomeren maisemista tuulilta suojassa, ja lapsiperheiden omassa iloisen värikkäässä puuhapaikassa viihtyy koko poppoo isommasta pienimpään. Viimeisetkin matkastressin oireet karisevat saunan lämmössä ja porealtaassa loikoillen. Laajennetun taxfree-myymälän valikoimaa on lisätty asiakkaita kuunnellen. Laivan uusi merihenkinen ilme näkyy myös Bar & Bistro Navigaressa ja Mare Balticum -ravintolassa, varustamo kertoo.

Kahdeksantuntisen matkan aikana laiva poikkeaa mennen tullen Långnäsissä Ahvenanmaalla. Reitillä toisena aluksena liikennöi Clipper-luokan laiva Finnfellow.

Finnlines myöntää alennusta SF-Caravanin jäsenille. Tarkemmat tiedot jäsenalennuksesta löydät liiton sivuilta.

Ensi viikolla ilmestyvä Caravan-lehti 4/2018 listaa jälleen merireitit Suomesta Eurooppaan.