Ford Transit -autot saavat ”älypeilin”

Ford on tehnyt ”älypeilin” Transit- ja Transit Custom -pakettiautomalleihin, joissa on ikkunattomat takaovet. Uusi järjestelmä sopii vuodesta 2014 alkaen valmistettuihin Transit-malleihin ja vuodesta 2012 alkaen valmistettuihin Transit Custom -malleihin.

Varsinaisesta älykkyydestä ei Fordin ”älypeilin” kohdalla ole kuitenkaan kyse, vaan teräväpiirtonäytöstä, joka näyttää selkeän panoraamanäkymän auton taakse (videolinkki). Tämän ansiosta kuljettajat pystyvät havaitsemaan paremmin auton takana olevat pyöräilijät, jalankulkijat ja muut ajoneuvot, vaikka autossa olisi umpinainen väliseinä tai ikkunattomat takaovet. Eli kuljettajan ei tarvitse olla ihan entiseen malliin sivupeilien varassa.

Sisäpeili toistaa reaaliaikaisesti auton perässä olevan kameran kuvaa ja säätää kuvan kirkkautta automaattisesti mahdollisimman hyvän kuvanlaadun tarjoamiseksi sekä valoisalla että pimeällä.

Järjestelmän näyttö on kaksi kertaa normaalia taustapeiliä leveämpi. Sen ansiosta kuljettaja pystyy tarkkailemaan ympäristöään aiempaa paremmin esimerkiksi vaihtaessaan kaistaa, liittyessään rampista ajotielle tai kääntyessään sivutielle.

Lähde ja kuvat: Ford