Geneve peruuntui jopa ensi vuodelta, Caravan Salon järjestetään syyskuussa

Sveitsissä ei järjestetä kansainvälistä autonäyttelyä edes maaliskuussa 2021, mutta Düsseldorfin Caravan Salon aiotaan järjestää nyt syyskuussa.

Koronavirusepidemian ensimmäiseksi autonäyttelyuhriksi joutunutta Geneven kansainvälistä autonäyttelyä ei järjestetä myöskään ensi maaliskuussa, joten 90. Geneven autonäyttely on ohjemassa aikaisintaan vuonna 2022.

Syy siihen, miksi jokavuotista autonäyttelyä ei järjestetä ensi vuonna, on koronavirusepidemian aiheuttama epävarmuus ja talouskurimus, minkä vuoksi autonvalmistajien kiinnostus panostaa näyttelyyn on vähäistä. Järjestäjien mukaan ensi maaliskuun näyttelyyn odotettiin saapuvan noin 600 000 vierailijaa.

Düsseldorfissa koronarajoituksia

Maailman suurin karavaanialan messutapahtuma, Saksan Düsseldorfissa joka vuosi järjestettävä Caravan Salon, on sen sijaan toteutumassa myös tänä vuonna. Caravan Salon siirtyi viikolla eteenpäin eli kokonaan syyskuulle, koska kaikki yli tuhannen hengen tapahtumat on kielletty Saksassa elokuun loppuun saakka.

Caravan Salon on todella merkittävä tapahtuma Euroopan matkailuajoneuvoteollisuudelle, mutta sen järjestämisen järkevyys on silti syytä kyseenalaistaa. Viime syksynä Caravan Salon houkutteli paikalle ennätykselliset 268 000 kävijää, mutta nyt 5.–13. syyskuuta tuohon määrään ei tietenkään päästä.

Messuille päästetään päivässä korkeintaan 20 000 vierailijaa, ja kaikkien messuille tulijoiden pitää käyttää kasvomaskia. Koronavirusta yritetään kampittaa myös sillä, että kaikki messuliput pitää ostaa ennakkoon netistä, ja lippu on voimassa vain siihen merkityn päivän.

Matkailuajoneuvovalmistajista muun muassa Erwin Hymer Group, Pössl ja Concorde ovat kertoneet jättävänsä tämän vuoden Caravan Salon -tapahtuman väliin.

Suomessa ollaan saksalaisia vastuullisempia, sillä Lahdessa ei järjestetä syyskuussa Caravan-messuja.