Hämeenlinnan kaupunki sai positiivisia kokemuksia matkaparkistaan

Matkaparkki avautunee myös ensi kesänä.

Hämeenlinnan kaupunki tarjosi matkailijoille tänä kesänä ilmaisen matkaparkin kesäkuun puolivälistä heinäkuun loppuun aivan keskustan tuntumassa Hämeensaaressa.

Kun kaupungissa oli suuria tapahtumia, kuten Metallican konsertti, matkaparkki oli niin täynnä, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet paikalle. Muulloin tila riitti hyvin. Yhteensä noin 1,5 kuukauden aikana matkaparkkia käytti noin 300 matkailuajoneuvoa.

Vartioimaton matkaparkki oli tarkoitettu lyhytaikaiseen, korkeintaan 48 tunnin oleskeluun. Paikka on hiekkakenttä, joten parkkiruutujen merkintä sadetta ja kulutusta kestäväksi oli hieman hankalaa. Paikkoja oli 32 eikä niitä voinut varata ennakkoon.

Kävijät pystyivät hyödyntämään päiväsaikaan vieressä sijaitsevan uimahallin vessaa, vesipistettä ja suihkuja, ja myös vieressä ollut uimaranta oli kovassa käytössä.

Panokset olivat pienet suhteessa hyötyihin

– Hämeenlinnan kaupungille kyse oli kokeilusta, jolla katsottiin, onko tällaiselle matkaparkille kysyntää, projektipäällikkönä toiminut Harri Eerola Linnan Kehitys Oy:stä kertoo.

Saimme positiivista palautetta. Esimerkiksi sijaintiin kävijät olivat hyvin tyytyväisiä, koska matkaparkki sijaitsi kävelymatkan päässä aivan kaupungin keskustasta ja sen palveluista. Matkailuautoa ei tarvinnut juuri turhia siirrellä kaupungin ahtaudessa, Eerola summaa palautetta.

– Jonkin verran matkaparkin perustamisesta ja pyörittämisestä aiheutui kuluja, mutta todennäköisesti kulut kaupungille olivat pienemmät kuin mitä palveluiden käytöstä saatava taloudellinen hyöty oli.

– Kun saatiin positiivista palautetta ja tavoitettiin hyvä kävijämäärä, on todennäköistä, että paikka olisi auki myös ensi vuonna. Mutta mitään päätöksiä asiasta ei ole tehty, Harri Eerola sanoo.

Vielä eilen iltapäivällä matkaparkin ollessa jo virallisesti suljettu, paikalla oli yhä seitsemän matkailuajoneuvoa. Hämeenlinnan kaupunki onkin saanut toiveita siitä, että matkaparkki pidettäisiin jatkossa auki myös elokuussa.

Matkaparkkeja ja leirintäalueita ympäri Suomen löydät Caravan-lehden Leirintäoppaasta.

Keskustelu

  1. […] Lue Caravan-lehden artikkeli aiheesta […]

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.