Hymerin uusi B-Klasse SL esillä tammikuun messuilla

Hymerin mallivuoden 2018 suurin uutuus on B-Klasse SL, joka esittäytyy suomalaisille tammikuussa Turun ja Helsingin karavaanimessuilla.

SL- eli Supreme Line -malli on kokenut kokonaisvaltaisen uudistumisen, joka noudattelee sekä rakenneteknisesti että ulkoiselta olemukseltaan viime vuonna esitellyn kapeakorisemman B-Klasse Dynamic Linen aloittamaa uuden sukupolven Hymer-linjaa.

Täysin uudistuneen Fiat-alustaisen integroidun B-Klasse SL:n kori on rakennettu samalla tekniikalla kuin Hymerin Exsis-malleissa. Uusi kori on täysin vapaa kylmäsilloista ja puusta, sillä PUAL-rakenteen ulkopinnat ovat nyt molemmin puolin alumiinia. Rakenne on myös kevyempi, joten se on mahdollistanut esimerkiksi isommat raikasvesi- ja harmaavesisäiliöt – niiden tilavuudet ovat nyt 180 ja 150 litraa.

Turku 12.–14.1. ja Helsinki 19.–21.1.

Uudessa B-Klasse SL:ssä on huomattavasti aikaisempaa enemmän tavaratilaa, sillä autossa on 36 senttiä korkea kaksoispohja, jossa on myös läpilastausmahdollisuus.

B-Klasse SL:stä on aluksi tarjolla kaksi pohjaratkaisua. SL 704:ssä on pitkittäisvuoteet, erilliset suihku- ja wc-tilat, iso L-mallinen keittiö ja iso L-mallinen istuinryhmä. SL 708:ssa on vastaavat sisätilat, mutta siinä on saarekevuode.

Uuden SL:n pituus on 7,79 metriä, akseliväli 4,4 metriä ja kokonaismassa 4 500 kiloa. Molempien mallien hinnat alkavat 108 700 eurosta.

Suomeen tulee kevään aikana vain muutama uusi B-Klasse SL. Suomen ensimmäinen B-SL on esillä 12.–14.1. Turun Caravan show’ssa ja 19.–21.1. Helsingin Caravan-messuilla. Molemmilla messuilla on esillä Hymer-konsernin Eriba-matkailuvaunuja.