Jopa neljännes autoilijoista maksaa tankkauksen tai autopesun puhelimella

Mobiilisovelluksella tankkauksen tai autopesun maksamista kokeilleista 80 prosenttia ei ole enää palannut kortilla tai käteisellä maksamiseen.

Mobiilimaksamisen suosio on kasvussa, selviää Nesteen suomalaisille autoilijoille teettämästä kyselystä. Kyselyyn vastanneista jo 40 % käyttää arjessaan mobiilimaksamista esimerkiksi verkko-ostoksissa tai kaverille rahaa siirtäessä. Vastaava luku vuoden takaisessa kyselyssä oli 29 %.

Kyselyssä kartoitettiin myös sitä, miten aktiivisesti auton tankkaus ja pesu maksetaan mobiilisovelluksella. Vastanneista jopa yksi neljäsosa (26 %) maksaa tankkauksen tai autopesun puhelimella.

– Mobiilimaksaminen on monelle suomalaiselle arkipäivää ja varmasti osaltaan myös tottumiskysymys. On hienoa huomata, että autoilijoiden keskuudessa mobiilimaksamisen suosio on kasvanut entisestään. Yhä useampi maksaa puhelimella myös tankatessa tai pesettäessä autoaan. Kun puhelimella maksamista on testannut muutaman kerran, on matalampi kynnys ottaa mobiilimaksaminen käyttöön laajemminkin, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen.

Niistä kyselyyn vastanneista, jotka ovat kokeilleet tankkauksen tai autopesun maksamista mobiilisovelluksella, valtaosa (80 %) ei ole enää palannut kortilla tai käteisellä maksamiseen. Tankkaus ja autopesu maksetaan siis puhelimella joka kerta tai aina muistaessa.

– Tulos viittaa siihen, että mobiilimaksaminen koetaan kätevämmäksi kuin kortilla tai käteisellä maksaminen. Kyselyn avoimissa palautteissa korostuvat mobiilisovelluksella maksamisen helppous ja nopeus sekä se, että huonoissa sääoloissa maksun voi hoitaa kätevästi auton sisältä käsin, Hyötyläinen jatkaa.

Kyselyyn vastanneista ne, jotka eivät olleet hyödyntäneet asioinnissaan mobiilisovellusta, kertoivat etteivät luota oman puhelimensa käyttövarmuuteen tai mobiilisovellusten turvallisuuteen. Osa vastaajista ilmoitti myös suosivansa mieluummin kortin tai käteisen käyttämistä tunnesyistä.

Neste lanseerasi oman mobiilisovelluksensa yksityisautoilijoiden käyttöön vuonna 2017. Yrityksille Neste-äppi avattiin keväällä 2018.

Lähde: Neste

Keskustelu

  1. trollers

    Onhan tuo ihan hienoa kun voi maksaa lämpimässä autossa ja sitten vasta puikahtaa ulos tankkaamaan. Samalla voi pitää vaikka kirjaa kulutuksesta.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.