Kalajoki yrittää saada Hiekkasärkkien pysäköintikaaokset hallintaan

Kalajoen kaupunki aikoo käynnistää tänä kesänä kunnallisen pysäköinninvalvonnan. Käytännön toimenpiteitä valmistellaan jo aluehallintoviraston virallista lupaa odotellessa.

– Asukkaiden, lomailijoiden ja yrittäjien, mutta myös viranomaisten huoli on nyt kuultu. Sesonkiaikoina Hiekkasärkillä pelastustehtäviä on ollut vaikea hoitaa, kun kadut ovat tukkiutuneet väärinpysäköidyistä autoista. Tähän asti meillä ei ole ollut keinoa puuttua tähän, sanoo tiedotteessa kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

Erityisesti kesäisin Hiekkasärkillä on pysäköity virheellisesti ja leiriydytty luvattomasti. Vaaratilanteiden lisäksi luonto on kovilla, kun ajoneuvoja parkkeerataan pysäköintialueiden ulkopuolelle.

Hyvästi metsien autoleireille

– Ydinalueella jo nyt osa parkkipaikoista on ollut aikarajoitettuja, mutta tänä kesänä myös muut kaupungin pysäköintialueet tulevat parkkikiekollisiksi. Metsiin ei autoa voi jatkossa enää parkkeerata, painottaa kuntatekniikan päällikkö Juha-Pekka Karihtala.

– Kylpyläreissu venähtää helposti yli kahteen tuntiin ja iso parkkipaikka kylpylärakennuksen kyljessä on rajoitettu neljään tuntiin. Leirintäalueen parkkipaikka palvelee puolestaan ainakin rantapäivää viettäviä, kiipeilypuiston ja kesäteatterin asiakkaita. Siinä aikarajoitus on kuusi tuntia muutamia kahden tunnin paikkoja lukuun ottamatta.

JukuParkin pääportin puolella olevat paikat on aikarajoitettu esimerkiksi kuuteen tuntiin, jotta asiakkaat ehtivät viettää päivän vesipuistossa.

Lisää tilaa lentokentän parkkipaikalle

Juhannuksena ja hellepäivinä parkkipaikkojen tarve Hiekkasärkillä kasvaa huomattavasti. Siksi kaupunki on järjestämässä lisää tilaa 8-tien toiselta puolelta, lentokentän yhteydessä olevalta parkkipaikalta.

– Näille paikoille ei aikarajoitusta tule ja parkkipaikka on kaikkien käytettävissä aina silloin, kun lentokentällä ei ole tapahtumia. Lentokentälle ohjaamme myös pidempään viipyvät juhannusvieraat. Majoituspalveluilla on luonnollisesti omat pysäköintipaikkansa yöpyjille, Karihtala sanoo.

Pysäköinninvalvojat aloittavat työnsä, kun virallinen lupa aluehallintovirastolta on tullut.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *