Katsastusaikoihin on tulossa muutaman kuukauden jousto

Varsinkin moni riskiryhmiin kuuluva ottaa helpotuksella vastaan sen, että katsastusaikoihin on tulossa muutaman kuukauden joustovara.

Asetukseen ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta ollaan tekemässä muutoksia, joilla mahdollistettaisiin sellaisten ajoneuvojen liikennekäyttö, joita ei ole määräaikaiskatsastettu, tai jotka on hylätty määräaikaiskatsastuksessa ajokieltoon määräämättä.

Muutokset on tarkoitus saattaa voimaan 17. huhtikuuta, ja ne olisivat voimassa 31. elokuuta saakka. Poikkeus koskisi ajoneuvoja, joiden viimeinen katsastuspäivä on aikavälillä 16.3.–15.6. Tällaisten ajoneuvojen liikennekäyttö olisi sallittua 31. elokuuta asti. Eli jos ajoneuvon katsastusaika osuu aikavälille 16.3.–15.6., niin se pitäisi katsastaa elokuun loppuun mennessä.

Mahdollisuus siirtää katsastusta on tietysti tarkoitettu palvelemaan riskiryhmiä, mutta katsastusalan toimintaedellytysten kannalta on valitettavaa, että myös muut autoilijoista tulevat hyödyntämään sitä. Katsastustoimipaikat ovat muutoksenkin jälkeen auki, jos niillä vain riittää asiakkaita. Katsastustoimialalla on myös otettu käyttöön noutopalvelut, jotka mahdollistavat riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden autojen katsastuksen turvallisesti.

Jos autoa ei tarvitse koronavirusepidemian aikana, se kannattaa poistaa liikennekäytöstä. Lisäksi laki mahdollistaa ajamisen katsastamattomalla autolla etukäteen varattuun katsastukseen.

Keskustelu

  1. Varmasti hyvä palvelu riskiryhmiin kuuluville, että otettu noutopalvelut käyttöön katsastustoimialalla. Varmaankin myös muut autoilijoista tulee hyödyntämään mahdollisuutta siirtää katsastusta. Itsellä ei ole ollut autoa kahteen vuoteen. Nyt auto tietenkin olisi kätevä, ettei julkisilla tarvitsisi mennä.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.