Knaus Tabbert pidensi merkkiensä tiiviystakuuta

Knaus Tabbert antaa jatkossa konsernin kaikille ajoneuvoille kymmenen vuoden tiiviystakuun. Tuotantotiloihin ja -tekniikoihin tehdyt miljoonainvestoinnit ovat mahdollistaneet takuun pidentäminen nykyisestä kuudesta vuodesta neljällä vuodella.

Suomen näkövinkkelistä katsottuna Knaus Tabbert -konsernin tärkeimmät merkit ovat Knaus ja sitä edullisempi Weinsberg. Molemmilla merkeillä on sekä matkailuautoja että -vaunuja.

Saksalaiskonsernin nimen mukaisesti sen yksi tuotemerkki on pari vuotta sitten Suomen markkinoille palannut Tabbert, joka tunnetaan premium-matkailuvaunujen valmistajana.

Suomessa konsernin vaunumerkeistä enemmän huomiota on saanut kuitenkin pisaranmuotoinen T@B. Ulkonäön lisäksi ostajia kiinnostaa ”Täbissä” se, että osa malleista on alle 750-kiloisia eli katsastusvapaita. T@B:t rekisteröidään Suomessa Tabberteiksi.

Viime vuonna Knaus oli 44 kappaleella matkailuautojen rekisteröintitilastossa kahdeksas ja yhden kappaleen vähemmän myynyt Weinsberg yhdeksäs. Matkailuvaunuissa merkit olivat samoilla sijoilla kappaleäärillä 13 ja 11. Tabbert ylsi kuudella kappaleella kymmenenneksi.

Tänä vuonna Weinsberg on pudonnut matkailuautoissa kymmenenneksi ja Knaus sijalle 13. Myös matkailuvaunuissa Weinsberg on ohittanut Knausin, ja nyt konsernin kolme merkkiä ovat sijoilla 8–10 järjestyksessä Weinesberg, Tabbert ja Knaus.

Knaus esitteli mallivuodelle 2018 muun muassa uuden L!VE- mallisarjan. Knausin edullisimmassa mallisarjassa on sekä puoli-integroituja, keskivuoteellisia puoli-integroituja että alkovimalleja. Vaunupuolella Knaus jatkaa kevytrakennemallien esittelyä, ja suunnitelmissa on myös ultraäänihitsaukseen ja uusiin materiaaleihin perustuvan tekniikan laajentaminen matkailuautojen puolelle.