Knausin Rent and travel -palvelu tulossa myös Suomeen?

Perinteisestä matkailuajoneuvovuokrauksesta poikkeava Knaus-konsernin Rent and travel -palvelu on laajentunut Saksan ulkopuolelle, ja palvelu saattaa tulla myös Suomeen.

Knaus lanseerasi Rent and travel -palvelun vuonna 2016. Kyse on enemmän matkatoimistopalveluista kuin ajoneuvojen vuokrauksesta, sillä matkaa suunnittelevaa henkilöä palvelevat ensisijaisesti Knausin kumppanuusmatkatoimistot.

Kun matkatoimisto palvelee asiakkaitaan, se tarjoaa yhtenä vaihtoehtona esimerkiksi lentomatkojen ja hotellimajoituksen korvaamista matkailuauton käytöllä.

Yli 350 matkatoimistoa ja lähes 1 500 autoa

Saksassa on tällä hetkellä jo noin 350 matkatoimistoa, jotka myyvät myös Rent and travel -palveluita (www.rentandtravel.de). Matkatoimistot auttavat paitsi oikeanlaisen matkailuauton valinnassa myös muun muassa matkareitin suunnittelussa.

Viimevaiheessa matkalaisia palvelee joku yli 120:sta Saksassa olevasta matkailuautojen vuokrauspisteestä – niillä on käytössä yhteensä yli 1 450 Knaus- ja Weisnberg-merkkistä vuokra-autoa.

”Vuokraa ja matkusta” -palvelu on pikku hiljaa laajentumassa myös Saksan ulkopuolelle. Toimintaa harjoitetaan jo Isossa-Britanniassa, missä on vuokra-autopisteet Irlannissa (Belfast ja Dublin), Skotlannissa (Edinburgh) ja Englannissa (Birmingham ja Lontoo).

Rent and travel on käynnistymässä myös Tukholmassa ja Göteborgissa. Ruotsin lisäksi Knausin konsepti on laajenemassa Islannin Reykjavikiin, missä palvelun yhteistyökumppanina tulee toimimaan Europcar. Tänä vuonna toiminta tulee kattamaan myös kolme Italian kaupunkia eli Venetsian, Milanon ja Bolognan.

Rent and travel -toiminnan ulottuminen myös Suomeen on hyvinkin mahdollista jopa aivan lähiaikoina.