Knausin uuteen kevytrakennevaunuun prätkät kyytiin takaseinän kautta

Knaus valmistaa Düsseldorfissa esittelemänsä uuden Deseo & Lifestyle -vaunumallin samalla uutuustekniikalla, jota käytetään viime vuonna estellyssä Travelino-vaunussa.

Kevytvaunun kori rakennetaan eristetyistä lasikuituyksiköistä, jotka yhdistetään kantavaksi kehikoksi ultraäänihitsauksella. Tämän jälkeen koriin liitetään kevytrakenteiset seinät, katto ja lattia. Myös sisäpuolen rakenneyksiköiden kokoaminen perustuu samaan ultraäänihitsaustekniikkaan. Lopputuloksena on luja korirakenne, joka on 30 prosenttia perinteistä korirakennetta kevyempi.

Knaus Tabbert keskittyy intensiivisesti uuden koritekniikan kehittämiseen, ja lähivuosina tätä FibraFrameksi nimettyä tekniikkaa tullaan käyttämään myös matkailuautojen rakentamisessa. Alustavien laskelmien mukaan ultraäänihitsauksen ja käytettävien materiaalien avulla pystytään tekemään alle 3,5 tonnin painoluokkaan jopa 9-metrisiä matkailuautoja.

Lahden Caravan-messuilla viime syksynä esillä ollut 4-metrinen Travelino saa nyt seurakseen Deseo & Lifestyle -vaunun, jossa on kokonaan aukeava takapää. Muutama vuosi sitten CaraVisio-konseptivaunussa esitelty idea on nyt edennyt sarjatuotantoon, ja vaunussa pystyy kuljettamaan esimerkiksi kahta moottoripyörää.

Erikoiset ratkaisut jatkuivat sisällä, sillä vaunun oleskelutilan päällä on alas laskettava ylävuode.