Lounaisrannikon kylissä ja saaristossa on matkailijoille tilaa kesäsesongin ulkopuolella

Metsähallituksen, Kemiönsaaren, Paraisten ja Salon/Yrityssalon yhteisessä hankkeessa on tuotettu viisi uutta teemareittiä ja virtuaaliopasta, jotka esittelevät alueen kohteita ja luontoa syksystä kevääseen.

Uusilla teemareiteillä pyritään herättämään matkustusintoa kolmen kunnan vierailukohteisiin ja Teijon ja Saaristomeren kansallispuistoihin kesäkauden ulkopuolella. Reitit on kehitetty yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa.

Teemareittien virtuaalioppaissa vierailukohteet ja alueen luonto tuodaan elämyksellisesti esiin. Oppaat ja reiteistä tehdyt esitteet on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Hiljaisuuden tähtipaikatreitillä nautitaan hiljaisuuden sesongista. Hiljaisuuden aistii parhaiten hämärässä ja pimeässä – rannikolla ja saaristossa ollaan valosaasteen ulottumattomissa.

Rannikon uniikit kylät -reitillä kierretään kahdeksassa lounaisrannikon kylässä, joissa nautitaan historian havinasta, elävästä kyläkulttuurista sekä rannikon ja saariston luonnosta Teijon ja Saaristomeren kansallispuistoissa.

Saarihyppelyt Saaristomerellä -reitti on elämyksellinen tapa kokea upea saaristo. Saaristomeren saaristo koostuu lähes 200 asutusta saaresta, ja yhteysalukset kuljettavat asukkaita ja matkailijoita veloituksetta kymmenellä yhteysalusreitillä ympäri vuoden.

Merikotkan kierros -vesireitti lähtee Salosta ja kulkee Suomen suurimman mereisen saaren, Kemiönsaaren, ympäri. Merikotkan kierroksen voi tehdä moottori- tai purjeveneellä, kajakilla tai sup-laudalla meloen tai vaikka soutaen.

Väriterapiaa-reitillä ihastellaan aitiopaikalta, kuinka ruska hiipii rannikolle ja saaristoon. Syksy hehkuu lounaisrannikon kulttuurimiljöissä, puistoissa ja kansallispuistojen kauniilla reiteillä.

Teemareitteihin, virtuaalioppaisiin ja esitteisiin pääsee tutustumaan tämän linkin kautta.

Lähde: Metsähallitus