Matkailijat saivat ohjeistuksen vastuulliseen matkailuun Lapissa

Lappiin suuntaavia matkailijoita pyritään auttamaan Lapin erityispiirteet huomioivan vastuullisen loman suunnittelussa ja toteutuksessa uudella Vastuullisen matkailun ohjeistuksella.

Ohjeistuksesta löytyvät neuvot luonnossa liikkumiseen sekä palvelujen ja tuotteiden ostoon. Lapin vastuullisen matkailun ohjeistus on julkaistu House of Laplandin verkkosivuilla englanniksi ja suomeksi. Sivuilta löytyy myös pieni ladattava opasvihkonen, joka tarjoilee vinkkejä tyyliin ”tee-näin-älä-tee-näin”.

Matkailu on Lapille tärkeä elinkeino, ja matkailun vastuullisuuden merkitys on tunnistettu Lapin herkän luonnon sekä alueen kulttuurien ja paikallisten elintapojen hyvinvoinnissa. Yritykset toimivat pääosin vastuullisesti, mutta matkailijoiden joukkoon mahtuu paljon myös omatoimisia vierailijoita, joille ohjeistus tarjoaa vastuullisen matkailun vinkit tiiviisti ja helposti.

Ohjeistuksen kokoamisessa ovat olleet mukana Lapin liiton toteuttaman Lapin arktisen matkailuekosysteemi -hankkeen lisäksi Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti, Metsähallitus, Visit Finland, Lapin matkailuelinkeinon liitto, Saamelaiskäräjät, Saamelaisalueen koulutuskeskus sekä Lapin alueen matkailuyrityksiä, kuntia ja Leader-ryhmiä.

Lähde: House of Lapland