Matkailuajoneuvon pohjaratkaisuun haetaan joustavuutta ”Lego-palikoista”

Mitäpä jos matkailuajoneuvon pohjaratkaisun voisi itse helposti muuttaa lennossa kunkin reissun tarpeiden mukaan.

Matkustajien ja tavaroiden tilatarpeet vaihtelevat matkailuajoneuvossa usein kesken saman reissunkin. Niinpä moni matkailuajoneuvojen valmistaja on tutkinut ja kokeillut joustavampia pohjaratkaisuja. Esimerkiksi Pössl Vanster -retkeilyautossa keittiömoduulin voi siirtää käytettäväksi ulkona, tai jättää kokonaan pois kyydistä, jos tilaa tarvitaan muuhun käyttöön.

Myös kalifornialainen Happier Camper -yritys yrittää vastata joustavuuden haasteeseen yrittämällä tuoda retkeilyautoihin mahdollisimman helposti muunneltavan pohjaratkaisun. Vaikka kyseessä on pikku firma, aivan olemattomalta pohjalta Happier Camper ei ideansa kanssa ole ponnistamassa. Yritys on jo toteuttanut ideaansa oikeasti myyntiin tuomassaan minimalistisessa HC1-vaunussaan.

Happier Camperin ratkaisussa erilaisia moduuleita, kuten kaappeja, ei kiinnitetä esimerkiksi lattiassa olevaan kiskoon vaan vapaamuotoisemmin Lego-palikoiden tapaan. Lasikuituisella ”kiinnityslattialla” on paksuutta 3,8 senttimetriä.

Happier Camper on jo julkisesti esitellyt Mercedes-Benz Sprinter -pohjaiseen matkailuautoon toteuttamaansa Adaptive-muuntosarjaa, jossa tyypillisesti muovista valmistettuja lohkoja voi siirrellä varsin vapaasti matkailuauton sisällä, ja käytettäväksi hyvällä kelillä myös auton ulkopuolella.

Selvää on, että Happier Camperilla on vielä pitkä matka valmiiseen myyntituotteeseen, jos sellaiseen asti edes pääsevät matkailuautojen osalta. Yksi ratkaistavista haasteista liittyy varmasti turvallisuuteen. Sitä ei voi vaarantaa, vaikka sitten joustavuudesta jouduttaisiin taas hieman tinkimään.

Keittiökin on vain lohko, joka voidaan nostaa paikalleen autoon tai ulos. Samaan tapaan jääkaappi toimii irrallisena legomaisena palikkana.

 

Halutessaan tilan voi helposti täyttää vaikka yhtenäiseksi nukkumistilaksi.

 

Happier Camper -yrityksen idea lähtee lattiasta, johon kuutiomaisia, eri toimintoja tarjoavia elementtejä voidaan helposti lisäillä ja poistaa muutamassa minuutissa.

Kuvat: Happier Camper