McRent-vuokraamo myös Rovaniemellä

Pari vuotta Suomessa toiminut McRent-matkailuautovuokraamo on avannut toimipisteen Rovaniemen lentokentän läheisyyteen.

Euroopan suurimman matkailuautovuokraamon Suomen vuokraustoimintaa on tähän saakka hoidettu Best-Caravan Oy:n Hyvinkään toimipisteestä. Ketjun toinen Suomen-toimipiste avattiin Rovaniemelle, koska Lapin kysyntä on kasvanut voimakkaasti viime vuosina.

McRentin kesän varaustilanteen mukaan näyttää siltä, että suurin osa Rovaniemen toimipisteiden asiakkaista tulee Saksasta ja Sveitsistä. Reissut kestävät yleensä kahdesta jopa viiteen viikkoon.

Rovaniemi tarjoaa myös oivallisen ”one way rental” -mahdollisuuden, eli auton voi noutaa Rovaniemeltä, kiertää sillä pitkin poikin Suomea ja palauttaa sen Hyvinkäälle.

Sunlightin suosio kasvaa vuokrauskäytössä

Erwin Hymer -konserniin kuuluva edullisten matkailuautojen valmistaja Sunlight vahvistaa asemiaan Suomen vuokra-automarkkinoilla. Konsernisidonnaisuuden vuoksi esimerkiksi suurin osa McRentin kalustosta sekä Suomessa että muualla Eurooppaa on juuri Sunlighteja.

– Meillä vuokraajat pitävät Sunlightista, koska se on helppokäyttöinen. Sunlightin tekniikka on helppo omaksua, ja näin pääsee keskittymään loman viettämiseenkin nopeammin, sanoo McRentin Suomen toiminnasta vastaava Tuula Haverinen.

Matkailuautoa ensimmäistä kertaa kokeilevia on Haverisen mukaan paljon, joten nopeasti omaksuttava ajoneuvo on keskeisessä roolissa loman onnistumisen kannalta. Myös Sunlightin tekninen luotettavuus on ollut todella positiivinen yllätys sekä vuokraajille että vuokraajalle.

Sunlight-matkailuautot ovat yleistyneet muutenkin Suomessa viime vuosina, sillä mallisto sopii erinomaisesti ensiostajien reissuvälineeksi sekä esimerkiksi erilaisten harrastusten tueksi ja tukikohdaksi. Saksalaisvalmistajan mallistosta löytyy pohjaratkaisuja erilaisiin käyttötarkoituksiin, ja autot ovat hankintahinnaltaan edullisia.